Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 31 januari 2012

Gebreid kussen

Bij Yvonne zag ik vandaag dit prachtige gebreide kussen:



Wat is het mooi! Het asymmetrische patroon maakt het kussen bijzonder en de ruche-rand zeker ook. Dat was nog niet makkelijk, zie Yvonne's blog: http://yvonnecreatief.blogspot.com/2012/01/en-het-is.html Maar het maakt het kussen wel af! Op dit blog kun je ook de link vinden naar het patroon.

Kijk eens naar de mooie details:



Woezel en Pip

Vorige week kreeg ik van die leuke borduurpakketten binnen van Jip en Janneke en Woezel en Pip.



Gisteren was dit leuke duo ook nog in het nieuws! Van de officiële site van Woezel en Pip :

De animatieserie Woezel en Pip is geselecteerd voor de finale van de ‘Prix Jeunesse’, het meest prestigieuze kindertelevisie-festival ter wereld. Uit een aanbod van meer dan driehonderdvijftig inzendingen uit zeventig landen zijn de populairste hondjes van Nederland overeind gebleven.
Woezel en Pip’s aflevering ‘De Tovertuin op z’n kop’ is geselecteerd in de categorie ‘beste kindertelevisie tot en met 6 jaar - fictie’. De uitreiking van de ‘Prix Jeunesse’, die ook wel bekend staat als ‘de Oscars van de kindertelevisie’ vindt plaats in de eerste week van juni 2012 in Munchen.
Woezel en Pip, de animatieserie wordt in Nederland uitgezonden bij KRO Kindertijd en is een co-productie van Dromenjager Media en de KRO in samenwerking met animatiebureau Il Luster.
Kleine kinderen zijn helemaal weg van de avonturen van deze twee. Naast borduren is er nog meer op handwerkgebied te vinden. Op deze site vind je heel veel inbrei-patronen van bekende figuurtjes. Geweldig leuk op een kindertrui! Je kunt de patronen voor 1 euro bestellen bij Telpatroon.


Je vindt hier o.a. Dikkie Dik, Peter Rabbit, Jip en Janneke en Kikker en nog veel meer!


Cupido

"Cupido of Amor is in de Romeinse mythologie het zoontje van de godin van de liefde, Venus. Hij wordt meestal afgebeeld als een jongetje met vleugeltjes en een pijl en boog. Hij schiet, volgens de legende, pijlen in harten van mensen en goden om deze verliefd te laten worden."

Met valentijnsdag in aantocht komt dit patroontje dan goed van pas. Over verschillende sites heb ik bovendien gelezen dat (in het vervolg van de brei- en haaktrend) ook borduren weer helemaal hip gaat worden!




Hier vind je een uitgebreide beschrijving hoe je dit leuke speldenkussen maakt: http://www.purlbee.com/heart-and-arrow-pincushion/ en hier vind je het eenvoudige borduurpatroontje: http://www.purlbee.com/storage/heart_arrow_template.pdf

maandag 30 januari 2012

Sneeuwpopjes

Het is winter! En in bijna het hele land (behalve hier....) ligt er een laagje sneeuw. Nou, onze tijd komt vast nog wel. Hier een leuk ideetje wat je met kinderen kunt doen. Je hebt vast ook zo'n mand met eenzame weesjes-sokken, waar je de 2e niet meer van vinden kan. Samen met wat versleten witte sportsokken van je man en tadaaaah: een prachtig freubel-ideetje om weer warm te worden.




Je vindt hier een uitgebreide foto-serie, en met wat knoopjes, touwtjes, vilt en gehaakte bloemetjes maak je een prachtig sneeuwpopje. In afwachting van de echte winter.....



Sokken

In het nieuwste nummer van Landleven staat een mooi artikel over sokken breien. En nu ga ik het doen! ben al een paar keer begonnen, dat gepruts met 4 priemen heb ik nu wel onder de knie, maar ik heb de rust niet om eens te gaan zitten voor de geheimen van de grote en kleine hiel, en dat kan toch niet als je een handwerkwinkel hebt! Ik heb de mooiste wol liggen (effen, met kleurtjes en de niet te versmaden Invicta Color), en een moeder die me gerust helpt, maar ik zit gewoon nooit langer dan een kwartier. Dat  moet veranderen!

En toen kwam ik deze sokken tegen, gemaakt van restjes:

100_9521a

Hier val ik voor: lekker gemaakt van restjes. Natuurlijk geen slimme opmerking als je een handwerkwinkel hebt, he? Maar ik vind dit geweldig! Die zou ik wel willen hebben, 2 verschillende en lekker warm aan je voeten. Maar........ ik heb geen restjes! Dus toch maar eerst een paar "gewone" breien dan. En als ik die sokken hierboven zie moet ik toch zeker 10 paar sokken breien om al die kleurtjes over te houden voor deze restjes sokken. Minstens!!

100_9516a
100_9508a

Overigens een heel leuk blog om rond te struinen! : http://cozymadethings.blogspot.com/

Hart kussen

Dit kussen staat al jaren (!!) op mijn wensenlijstje om te breien. En nu heb ik het zomaar af, yes!


Benodigdheden:
100 gram Bravo (acryl), 150 Brazilia/Salsa (sprietjesgaren) en naalden 8. Ik breide met een dubbele draad (1 Bravo en 1 Salsa) volgens telpatroon in tricotsteek. Het is beslist niet moeilijk, maar even opletten bij et meerderen en minderen.


Manlief naaide voor mij een binnenkussen met een ritsje en ik vulde het met schuimrubbervlokken.




Nu in Valentijnsrood, maar in elk soort garen en kleur te breien. En ook geweldig voor de meidenkamer!






zondag 29 januari 2012

Warme oren

We gaan ons opmaken voor een koude week, dus inpakken maar! Hebben we een hele winter gedaan alsof het koud was, met onze dikke kollen: nu moeten ze echt aan!!

Voor Miriam heb ik gisteren haar knalroze kol afgebreid, ze heeft 'm gewoon de hele dag aan. Foto volgt nog (ze heeft geen tijd - aan het boogschieten op de Wii.......)



Als je op de fiets moet krijg je van die vreselijk koude oren, dat het gewoon zeer doet. Je kunt een muts op doen, maar ook oorwarmers zijn een uitkomst. Gewoon een brede band om je hoofd die je oren beschermen tegen de koude wind. Zoals deze van een restje Peru (garen wat je op nld. 10 breit). In boordsteek 2 recht, 2 averecht, een gehaakte bloem erop - zó gepiept!


En deze is gehaakt, in vasten en rondom een randje van pluisgaren. Iets meer werk maar ook snel te maken!





Uiltjes

Allereerst een klein "huishoudelijk"berichtje voor degenen die per mail het patroon van de Rekenmuizen hebben opgevraagd (en dat zijn er al heel veel): van een aantal kreeg ik het niet voor elkaar om te antwoorden en door te sturen (mailbox vol en dergelijke!). Dus als je niet binnen 1 dag antwoord van mij terug hebt gehad, dan zeker nog eens proberen met bijv. een ander mailadres!!

Tijdens de zoektocht naar leuke patroontjes kom ik steeds meer leuke uiltjes tegen. Het zijn vaak kleine projectjes die snel af zijn, maar o-zo-leuk om te maken!

Bijvoor beelde deze: http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/index.html Komt geen haak- of breinaald aan de pas, maar zo leuk!!!


Super duidelijke foto-serie, waar elke stap beschreven wordt!
As I said, they come in swarms...

En met een eenvoudig kabeltje en 2 knoopjes kun je eindeloos variëren met uiltjes! Zoals op deze kaart die vriendin Jo kreeg:






En dan dit prachtig geborduurd uiltje in Blackwork! De foto komt van Borduurblog: http://borduurblog.blogspot.com/2010/08/uiltje.html




ZAKKA STYLE OWL PENNANT

zaterdag 28 januari 2012

Wantjes

Het wordt echt koud! Yiehaaa! Heerlijk....
Dus eindelijk mutsen op, dassen en kollen aan en de handschoenen opzoeken.

Hier vond ik prachtige wanten: http://studiomorran.blogspot.com/2011/12/morran-mittens.html



Zijn ze niet prachtig??

Gemaakt op naalden 2½ maar met garen dat normaal op 3½ wordt gebreid, zodat ze lekker stevig en warm worden. Hier ga je direct naar het PDF patroon. In het engels, maar met een prima teltekening! Op het patroon staat niet duidelijk vermeld welke maat het is, dus uitproberen maar...... het past algauw!



Hengsels

Als je een mooie tas hebt gehaakt of gebreid, moeten er nog hengsels aan. Nu vond ik een blog (Spaans??) waar een prachtige foto-tutorial opstaat hoe je hengsels haakt. Hier vond ik het: http://robertacrocheecia.blogspot.com/2011/01/passo-passo-alcas-de-croche-para-bolsas.html



Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de hengsels maakt, en ondanks de taal is het prima te volgen! Je kunt de nodige variaties wel bedenken, maar dit is gewoon handig!

Koolmeesje

Je hebt breien en breien.....
Je kiest voor zo'n grote sjaal, een trui, warme muts of een tas, maar hier heb ik nu echt bewondering voor!!


Het patroon van dit koolmeesje liet ik een tijdje geleden aan een klant zien. Het staat in het boekje 75 vogels, bijen en vlinders. Het is wel zo'n beetje het ingewikkeldste patroon wat er in staat :-)



En toen liet deze mevrouw gisteren dit koosmeesje zien. Is dit niet schitterend? Dat je dat met een paar breipennen en een restje breigaren voor elkaar krijgt....



Ik durf nu bijna niet te laten zien wat bij mij op de pennen staat..... doe even je zonnebril op!


Beloofd is beloofd, Miriam wil echt zo'n roze kol. Gisteren tijdens de Voice Kids opgezet (wie weigert er nou om te draaien als er een kind vanuit zijn/haar tenen zingt??). Het voordeel is dat je dit ook in het donker kunt breien: het geeft licht !!

En er staat nog iets op de pennen (ik ben met deel 2 bezig) wordt vervolgd......


En nu gauw aan de slag! Manlief staat al op het voetbalveld (vertrek 8.00 uur) - helaas is de winterstop alweer voorbij en mogen de jongens weer (vrijwillig) met korte broek op een kletsnat veld bij 1 graad boven nul gaat spelen. Leuk he, voetbal.....



vrijdag 27 januari 2012

Koude voeten

Wat een prachtige dag! En wat jammer dat ik binnen zit! Maar goed, mijn tijd komt nog wel....
Zou het nou dan echt gaan vriezen? Van mij mag het, lekker veel en lekker lang. Maar hier in het zuidwesten zit je daarvoor natuurlijk helemaal niet gunstig, maar we houden moed. Tot nu toe probeer ik het vol te houden om te schaatsen als er natuurijs ligt. Ik vind het wel steeds enger worden, ik ben wel bang om te vallen en iets te breken. Maar ik hoop dat we dit jaar nog een rondje kunnen doen! Niets is gezelliger dan schaatsen op het Oude Gat!


En het liefst met de hele familie (dat is een ruim begrip want het halve dorp is ergens wel familie :-)) en dan komt Oma met chocolademelk en een warme appelflap.....

Het zou toch zo leuk zijn......

Om alvast in de stemming te komen zijn hier een paar heerlijk warm pantoffels: Gemaakt door Mineke http://minekeswerkjes.blogspot.com/2011/12/op-de-valreep.html 



Ze haalde het patroon van Drops: http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=116&d_id=37&lang=nl Deze kunnen nog wel af van het weekend!



donderdag 26 januari 2012

Wie durft ??

Vanmiddag kwam gelukkig weer een grote doos wol binnen. Van de Bravo Big zijn bijna alle kleuren er weer (maar gingen er ook net zo hard weer uit....) en ook de knalkleurtjes waren erbij. Miriam was er weg van! Wie durft?
  
 

Maar ook de "gewone" (voor 40+, hahaha!) kleuren zijn er weer bijna allemaal. Natuurlijk blijft het leuk om de grofgebreide kollen te breien, maar ook andere patronen zijn de moeite waard om uit te proberen. Het garen is erg voordelig en breien op naalden 10 schiet lekker op. Volgende week wordt het ècht koud, dus misschien is dit iets om snel te breien in het weekend?



Maar deze zijn ook leuk (van de restjes!)

Laat die winter maar komen!