Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 4 mei 2013

Gehaakt jurkje

Vaak krijg ik in de winkel de vraag naar patronen van gehaakte kinderkleding, vestjes of jurkjes. Deze zijn helaas niet zo makkelijk te vinden (en al helemaal niet in het Nederlands). Dit jurkje wou ik jullie dan ook niet onthouden! Het patroon is in het Engels, maar echt niet moeilijk.

crochet dress

Je vindt het patroon hier.

Een haakschema vind je hier (let er op dat er ook inches worden gebruikt. 1 inch = 2,54 cm), de website komt uit de VS, dus Amerikaanse termen zijn gebruikt. Kijk eens naar onderstaand haakschema (gevonden bij Alles over haken).


Amerikaans
(USA)
AfkortingNederlands
chainstichchlosse
slipstichsl.sthalve vaste
single crochetscvaste
half double crochethdchalf stokje
double crochetdcstokje
triple crochettrcdubbel stokje

Je kunt het jurkje haken van dunne katoen of sokkenwol. Het lijfje wordt eerst gehaakt vanaf het middel naar boven toe, daarna het rokje vanaf het middel naar onderen.

4 opmerkingen:

  1. O wat leuk, dit ontwerp staat in het nieuwe boek : '101 crochet one skein wonders' (staat ook een ontwerpje van mij in)
    Erg schattig jurkje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een schattig jurkje, helaas zijn mijn meiden al te groot hiervoor maar...leuk!!

    groetjes mingle-mangle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. schattig hoor! ik ben ook een jurkje aan het haken voor jongste kleinkind.. die wordt deze week 1 jaar.
    ik kon ook geen leuk patroontje vinden.. dus maar iets zelf verzonnen.. maar deze volgt ook nog wel!

    BeantwoordenVerwijderen