Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 28 augustus 2013

Mutsi !

Julle weten het misschien nog niet, maar hét item voor de komende winter is de MUTS. Koud of niet, je bent pas hip met een muts. Liefst een eigengemaakte natuurlijk. Zo'n beetje elke wol-leverancier heeft wel een mutsenboekje, voor haken en breien.

Een van de leukste vind ik deze: MUTSI !


Een boekje dat is uitgebracht door Scheepjeswol (met inderdaad een bekende Nederlander op de cover) en er staan 50 verschillende patronen in voor allerlei mutsen. Gehaakte en gebreide, moeilijk en makkelijk, dikke en dunne, voor elk seizoen. Je kunt allerlei technieken vinden en er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten wol. Je kunt in dit boekje dus altijd wel wat van je gading vinden, je bent dus niet gebonden aan 1 soort wol. Veel van deze garens hebben we in de kasten (of komen er aan), maar met je restjes kom je vast ook een eind.

Het boekje kost maar 7,95 en in de winkel ligt een hele stapel. We breidden alvast een exemplaar:


Gemaakt van 1 bolletje Maxima Plus.

Je kunt een pakketje bestellen van 1 bol Maxima, 1 boekje en 5 verschillende knopen. Da's een mooi cadeautje! Belangstelling ? Mail dan naar ons! Of kom langs...


Ondertussen is deze kast ook weer lekker bijgevuld. Zo'n 40 kleuren acryl en 25 kleuren baby-acryl zijn weer op voorraad!

4 opmerkingen:

  1. grappig, toevallig ben ik een muts voor mijzelf aan het breien, bijna af...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begon er weer aan te denken. Een nieuwe muts breien voor mezelf. Doe elk jaar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, die mode toch! Ik draag al petten en mutsen sinds ik ongeveer 18 was. Gestaag door de tijd heen, de ene keer per ongeluk hip, de andere keer hopeloos uit de mode. Het ziet er dus naar uit dat ik deze winter in de mode pas! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Net dat mooie boek ontvangen en helemaal blij mee. Er staan zulke mooie patronen in, dat blijft dit jaar niet bij een muts maken.Dat worden er op deze manier vanzelf meer. En wat is die Maxima wol mooi zeg en het voelt zo fijn aan.

    BeantwoordenVerwijderen