Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 6 september 2013

Kleurenspel

Deze gebreide deken zag ik vandaag op Ravelry voorbij komen en ik ben echt geboeid geraakt door het patroon! Grandioos kleurenspel is dit:


Het patroon kun je kopen op Ravelry (Engels) en de deken is opgebouwd uit vierkantjes in ribbelsteek. Hier zie je details:


De deken is gebreid met acryl en voor elk vierkantje worden 2 kleuren gebruikt. De deken kun je maken in verschillende kleurstellingen:

(foto: Ack)

(foto: Applesin)

(foto: Kcol)

(foto: LucyD)

De deken is gemaakt van acryl dat in veel kleurtjes is te krijgen. 
Voor deze deken heb je 11 verschillende kleuren nodig en de afmeting is ongeveer 1.25 x 1.25 m.

(nog een keer voor de duidelijkheid - ik heb dit patroon niet, je kunt het kopen op Ravelry. Bolletjes acryl verkoop ik natuurlijk wel.... :-)


11 opmerkingen:

  1. Deze blokjes staan bekend als dominosquares. Je start met een oneven aantal steken. Haalt steeds de eerste steek af. Breit altijd recht. En de middelste 3 steken minder je. 2 steken afhalen, 1 stek breien, 2 afgehaalde steken overhalen. Naald uitbreien. Zo krijg je een vierkant. Je kunt de blokjes diagonale aan elkaar breien. Viviane hoxbro schreef er een boekje over. Anny van rafels en rozen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Dat scheelt weer de kosten van het patroon :-)

      Verwijderen
  2. wauw wat een mooie deken, wat leuk dat je die voor ons gevonden hebt!
    groetjes jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een kunstwerkje, echt knap!
    Wat leuk dat Wieke naar je toekomt! Ze is echt wel een dame die naam heeft gemaakt in de blogwereld net als jij!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterende deken Jeanet. Prachtige manier van kleurverloop. Petje af voor degenen die dit breien! Dat gaat mij nooit lukken: veeel te groot :-)
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ooooh.... patchwork!!! ☺ Hij lijkt een beetje op "Frau Schulz" (naar zijn ontwerper Horst Schulz) - maar dan mooi gesorteerd. Staat op mijn "to-do-lijst" ☺ Groetjes, Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jeanet, ik heb me zojuist aangesloten bij je lijst van volgers want ik keek al regelmatig op je blog! Ik maak zelf poppen, maar ik ben ook gek op haken en breien: vandaar. Als je de tijd kunt vinden om eens bij mij te kijken ben je van harte welkom ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tasarım harikası! Müthiş güzel işler çıkmış ortaya. Harika fikirler!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig - volgens mij veel eenvoudiger om te maken dan het er daadwerkelijk uitziet, zodat je reacties krijgt als 'oooh dat zou ik nooit kunnen'. Ik ga hem 'bladwijzeren', om beslist eens te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Harstike makkelijk om te maken, ben er al eenhele tijd mee bezig van mijn restjes sokken wol. Gewoon voor de vuist weg breien. Zelfs de kleinste restjes gebruik ik, soms wel 3 in een blokje. Zo kom ik van al die kleine bolletjes af en het is heel leuk om het garen te ontdekken waarvan je jaren geleden sokken hebt gebreid. Ik maak blokjes met 45 steken. Bij Drops staat een beschrijving en een tutorial. Kijk bij dominoblokjes.

    BeantwoordenVerwijderen