Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 31 juli 2013

Zacht dekentje

Volgens mij zit half hakend en breiend Nederland deze weken in Zeeland op vakantie want wat heb ik vandaag veel bloglezers ontmoet! Geweldig leuk vind ik dat :-) En bewondering voor alle geduldige echtgenoten die op het bankje buiten blijven wachten .....

Een tijdje geleden kwam Jellina me bezoeken in ons winkeltje en ze bracht haar "Oma's Dekentje" mee, dat ze gehaakt had van breigaren dan ze bij ons had gekocht. Wat een schitterend exemplaar!!




Je vind dit gehaakte dekentje (en nog meer foto's) terug op het blog van Jellina. Het speciale steekje vind je terug bij Haken en Meer.  Het formaat is 100 x 140 en Jellina gebruikte ca. 14 bollen fijne acryl (ja, die kun je bij ons bestellen!) van € 1,50/bol van 50 gram. Het dekentje voelt heerlijk zacht aan en is door het speciale steekje en het lichte garen absoluut niet zwaar. 

Foto

Dit garen kun je haken op 3-3½, er zit 215 meter op een bolletje en is verkrijgbaar in heel veel (zachte) kleuren. 

En nu gauw aan de kook, anders vallen ze om hier :-) Morgenochtend ben ik in de winkel, 's middags neemt Ali even de honneurs waar. Eind van de middag ben ik er weer! Tot gauw....!

dinsdag 30 juli 2013

Annis

Hoe snel een dag toch weer volloopt met allerlei dingen! Dacht ik een beetje kalm te kunnen beginnen..... wat een illusie :-) Er moest nogal wat opgeruimd worden van vorige week.
Op het eind van de middag kwam er weer een hele grote doos binnen zodat het weer een ontplofte boel lijkt. Zo gaat dat........

Vandaag wil ik graag een prachtige omslagdoek laten zien! Het is een gratis patroon dat je kunt vinden op Ravelry (even een gratis en vrijblijvend account aanmaken) en heet Annis. Oorspronkelijk in het Engels, maar in vele talen vertaald, en ook in het Nederlands. (De Nederlandse vertaling is alleen een aanvulling, het is handig om het origineel erbij te houden)



Gebreid op een lange rondbreinaald 5 (en 6 voor het opzetten), en schitterend in verschillden de kleuren!
Deze vond ik allemaal op Ravelry

Je kunt sokkengaren gebruiken (Regia of Trekking), of speciaal lacegaren zoals de Filigran


...kiezen voor prachtig wit....


...blauw...


...linnenkleur...



Inspiratie genoeg weer, he? En verder ben ik gevraagd om een stukje te schrijven op het blog van Joke van Lindevrouwsweb, je kunt het hier lezen. Joke heeft een heel leuk blog wat ik al heel lang volg en veel inspiratie vandaan haal!

maandag 29 juli 2013

Visjes

Zitten jullie ook zo veel buiten? Het is heerlijk buiten tot 's avonds laat. Hier in het zuidwesten staat nogal eens een windje, en dan zijn deze hangers voor aan een tafelkleed best handig!



Ik vond ze bij Busy Bessy, waar je ook een beschrijving kunt vinden (Nederlands). Het is handig om de visjes te verzwaren met een knikker, een gordijnloodje of een kiezelsteen. Vorig jaar blogde ik er ook al eens over hier. (leuk met die lovertjes!)


En ik kwam de visjes ook tegen bij Minimoek. Prachitg met die 2 kleuren katoen!


En dat we nog maar uren, dagen, weken buiten mogen zitten! :-)

zondag 28 juli 2013

Deeltijd-vakantie en Windmill-shawl

Ziezo, het zit er wel zo'n beetje op, mijn deeltijd-vakantie. Wat hebben we het getroffen met het weer! Zo is het echt geen straf om thuis te mogen blijven :-) Tussen het werk door genoten we van heerlijke dingen:


Kleine geneugten op zijn tijd!


Genieten van het strand...



...van een prachtige wandeling door Oranjezon in het avondlicht!


...van een onophoudelijke stroom bessen, frambozen en andere oogst.


...en superleuk familieuitje: waterskieën!
(ik stond veilig aan de kant - deze soepele actie is van Ali)



Ik moet bekennen dat ik zelf heel weinig gehandwerkt heb. Mijn vingers vervellen nl. 's zomers en dan blijf ik overal aan haken. Maar we gaan weer beginnen hoor!

Om te beginnen deze prachtige Windmill-shawl, gemaakt door Ans.



Het patroon is van Sascha, de Windmill-shawl. Wij maakten de shawl echter groter en dan wordt het een heerlijke omslagdoek! Deze is gemaakt van 2 bollen sokkenwol, want dat is verkrijgbaar in zoveel kleuren en heeft een lange looplengte. De shawl is gehaakt met nld 6. Wij gebruikten 2 bollen Invicta colour (hierboven).

Liever een ander kleurtje?

Trekking 550

Trekking 553

Er hangen voorbeelden van deze sjaal in onze winkel. Het leuke patroon kun je makkelijk vergroten tot je gewenste lengte/grootte! Het losse (Nederlandse!) patroon bestel je bij Sascha via Ravelry of Etsy, of kijk op het blog van Sascha. Wil je het hele pakketje ontvangen met je wol naar keuze plus het patroon? Mail dan naar mij voor alle informatie!




vrijdag 26 juli 2013

Zon en Regen

Vanmorgen ging ik weer op weg om met mijn spullen een kraam te vullen. Een blik op de buienradar geworpen - daar werd ik niet vrolijk van. Ik besloot mijn brede bovenmuts maar niet op te zetten, een buitje op de gesteven muts doet het ding al ras verslappen.


Ali hielp mee om de kraam in te richten, en we hadden weer een prima plek met een prachtig uitzicht op de Historische Schepen, maar de lucht werd wel steeds dreigender en donkerder...


Na wat aarzelende spetters viel het opeens met bakken uit de lucht! Hoewel we de kraam wat hadden beschermd met plastic, besloot ik de gigantische bui maar in ons busje af te wachten. De spullen bleven in de kraam, het waaide gelukkig niet hard. 


En opeens ook geen bezoekers meer.... :-)

Maar het klaarde weer op, en ik kon mijn plekkie weer innemen, de temperatuur vloog weer omhoog. Helemaal geen tijd meer om foto's te nemen, maar gelukkig maakte Johanna nog een paar mooie sfeerplaatjes! Het zal je niet verbazen dat ik vandaag wat minder breipakketjes verkocht voor een warme muts......




Mijn buurman, de palinkroker uit Enkhuizen reeg zijn palinkjes weer aan het spies.



En na een drukke en geslaagde dag konden we weer gaan opruimen. Gelukkig kreeg ik hulp!



Je zou het niet zeggen, maar het zweet gutste langs mijn hele lijf naar beneden! Ik weet weer precies waarom ik niet elke dag in klederdracht loop.... :-)


De hele vloot vertrekt morgen in konvooien van Middelburg naar Vlissingen, ik begreep dat er ook "gejaagd" zal worden over het jaagpad langs het kanaal. Op zondag liggen de boten nog de hele dag in Vlissingen. Morgen werk ik nog een morgen in onze winkel (van 9.00 - 13.00 uur) en volgende week zijn we weer volgens normale openingstijden geopend



donderdag 25 juli 2013

Vakantie in Zeeland

Vakantie, dat is toch dat je na lange tijd werken eens lekker vrij bent en kunt ontspannen? Het is me niet zo goed gelukt deze twee weken.... alleen het bloggen stond op een laag pitje. Op een of andere manier gaat die knop niet om als ik de sleutel omdraai van de winkel. Er moet altijd nog zo veel gebeuren! Ik bedenk dan maar: mijn tijd komt misschien nog wel eens.

Wat deed ik dan wel deze week? Vanmiddag heb ik alles klaar gezet voor morgen: ik sta in een kraam op de Loskade in Middelburg. 125 Historische schepen hebben daar aangemeerd en daar passen onze truien en ander Zeeuws spul natuurlijk prima bij. Meer informatie vind je hier en hier.


Deze week kreeg ik weer veel Zeeuws Schortenbont binnen en ik neem het allemaal mee!



Het zal jullie niet zijn ontgaan: Deze week zijn we ook druk bezig met onze website Tikkeltje Zeeuws. Er zijn prachtige foto's gemaakt van onze truien.




En van onze verschillende mutsen!










Het mutsen-weer moet je er even bij denken :-)

We hebben tussen de bedrijven door veel genoten van de heerlijkheden van onze provincie: zon, strand, wind, water, historie èn mosselen!


En nog een leuk nieuwtje: ik kreeg vanmiddag een eerste exemplaar van de nieuwe Simply Breien, die volgende week in de winkel ligt. Echt een heel leuk nummer met prachtige patronen weer voor het najaar, voor elk wat wils! En......


.........een pagina-groot nummer over ons Visserstruien-project! 


Volgende week is het nummer te koop bij je tijdschriften-winkel en alle mutsen en truien vind je natuurlijk op www.tikkeltjezeeuws.nl

Misschie zie ik je morgen in Middelburg! Ik beloof dat ik volgende week weer elke dag zal bloggen, beloofd!