Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 1 april 2014

Zeeuws Bont - Zeeuwse truien!

Wie de facebook-pagina van Tikkeltje Zeeuws een beetje volgt heeft 'm al eens voorbij zien komen. Anja ontwierp een hele leuke damestrui die gebaseerd is op de (uitvergrote) patronen van Zeeuws Schortenbont.


Hier zijn de truien Tannetje en Machelina


De truien zijn gebreid van een mengsel van katoen/acryl - heerlijk voor de zomer, soepel en niet te zwaar. De truien zijn De truien worden rond gebreid volgens de oude Scandinavische techniek om visserstruien te breien: Brei de panden en de mouwen los van elkaar. Plaats de delen bij het borststuk op de goede volgorde naast elkaar en brei de schouderpas en het halsboord.

Doe je het liever anders? In de werkbeschrijving vindt u ook aanwijzingen voor het heen- en weer breien van 2 panden met naalden mét knop.


De truien zoals hier getoond zijn iets getailleerd, maar op het patroon staan ook aanwijzingen om recht te breien zonder taillering. 




Met de Zeeuwse knoopjes geef je de trui nog een extra accent. We hebben van dit patroon mooie breipakketten gemaakt, die je vind bij Tikkeltje Zeeuws. Je kunt ook kiezen voor een wollen trui. De kleurkeuze is dan wel beperkter dan bij de katoenen versie!
Hier nog een paar mooie foto's - we kunnen er niet genoeg van krijgen :-)





Alle pakketten zijn online te bestellen via

maar uiteraard ook te koop in onze winkel in Arnemuiden.


En op zoek naar een stukje écht Zeeuws Schortenbont? Ook dat is verkrijgbaar in de winkel of via www.tikkeltjezeeuws.nl.





4 opmerkingen:

  1. Hallo.
    Zijn de patronen ook los te krijgen?
    Bij voorbaat dank.
    Marianne Kraaijeveld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. The nice article assisted me very much! Saved the blog, extremely great categories just about everywhere that I read here! I appreciate the info, thank you.
    Top Ten Web Hosting Revi5ews

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige truien en prachtige foto's Jeanet! Weer iets bij in je winkeltje!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen