Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 2 juni 2014

Gymtas

Dit patroon is al een tijdje te vinden op het internet, maar ik blijf 'm zo leuk vinden. Dat komt vast omdat het me doet denken aan de tijd dat ik met zo'n tas (van ruitjesstof) elke dag uit school naar het zwembad liep. Alleen een handdoekje erin. Bikini of badpak had ik al aan, het was áltijd mooi weer en (in mijn roze herinnering echt élke dag vanaf mei tot september, maar dat zal wel ietsjes minder zijn geweest) we ploften onze tassen neer, doken in het water en kwamen er pas uit als de badjuf waarschuwde dat het echt tijd was. Uit de tas haalde ik het handdoekje en zonder om te kleden slenterde ik weer naar huis. Zó'n tas!


's Winters werd hij prompt een gymtas. Die van mij was beslist minder mooi, ik had 'm vast wel willen ruilen voor dit vrolijke exemplaar. Je vind de beschrijving van deze tas bij Haken en Meer. (Het boekje waar naar verwezen wordt in het blog is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar - ook bij ons in de winkel)

2 opmerkingen:

  1. wat een gave tas en nog leuker dat je je herinneringen deelt.........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk je verhaaltje ��ook in mijn beleving was het altijd zomer 6 weken schoolvakantie was 6 weken open lucht zwembad. Maar dat zal wel niet zo geweest zijn. En deze tas is zoveel leuker dan die van vroeger en ruikt ook beter, hihihi

    BeantwoordenVerwijderen