Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 10 juli 2014

Amish Puzzel Bal

Dit grappige speel-en-puzzle-balletje staat bekend als een Amish Puzzle Ball. Je zit ze vaak in stoffen versies, maar je kunt ze natuurlijk ook prima haken!


Deze vond ik hier, maar het patroon is niet in het Nederlands. Na wat speurwerk vond ik echter van een dergelijk balletje ook een gratis Nederlandse beschrijving, op Aurora's handwerkwereldje:


Het origineel komt van Dedri, je vindt daat het originele patroon in het Engels, met ook veel foto's ter verduidelijking.

Amish Puzzle Ball2 Crochet Amish Puzzle Ball Pattern

Overigens vind je op het blog van Dedri Look what I made ook nog hele leuke varianten op deze puzzelbal. Deze patronen zijn ook gratis, maar in het Engels.

7 opmerkingen:

  1. Is een heel mooi idee voor een geboortegeschenkje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die octopus is de max! heel erg steampunk in andere kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja leuk zijn ze he?! Bij de geboorte van onze dochter ruim 13 jaar geleden kregen we een stoffen versie als kraamcadeau en die hebben we altijd bewaard ;) Als ik ze nu steeds gehaakt zie dan weet ik zeker dat ik die nog eens als kraamcadeau zal haken, ze zijn zo geweldig! Bedankt voor de link.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie je bericht nu pas. Deze heb ik voor mijn kleindochter gehaakt. Zo leuk. Een aanrader.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helaas staat de nederlandse beschrijving van de Amish puzzelbal niet meer op de genoemde website. Kan ik deze ook rechtstreeks van jou krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan het gratis patroon vinden bij “haakinformatie.nl”

      Verwijderen