Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 13 juli 2014

Haken of breien...???

Toen ik met mijn blog begon koos ik voor de naam "Blij dat ik Brei", het klonk wel leuk :-)
Na verloop van tijd bedacht ik dat het handig was om mijn blogposts te delen via Facebook, het is een handige manier van delen. Mijn bedenkingen met Facebook heb ik al eens geuit, en ik heb nog steeds (of steeds meer??) een haat-liefde verhoudig met het medium. Het is zo oppervlakkig en vluchtig, zo afhankelijk van de plaatjes, zo drempel-loos ook (met name in het geven van commentaren) of zie ik het verkeerd?? Ben ook niet meer zo piep, dus misschien tekent zich hier al een begin af van een generatiekloof... :-)

Met regelmaat krijg ik de opmerking "Dit is toch gehaakt?" bij een foto op facebook. Ja hoor, Blij-dat-ik-Brei haakt ook. De naam van mijn blog is blijkbaar verwarrend. Het zij zo, de liefhebber klikt toch wel door.

Voor de liefhebber van b-r-e-i-e-n: een prachtig dekentje heb ik gevonden op het blog van Aurora Knit. Een prachtig patroon van recht en averecht, wat een plaatje! Het patroon is te koop via Ravelry.



En er zijn nog meer van dit soort prachtige patroontjes van dezelfde ontwerpster, je vindt ze allemaal hier op een rijtje.


20 opmerkingen:

  1. Ik denk dat je met het gebruik van bijv #crochet of #knit bij een project/foto al een hoop zeur commentaren kunt voorkomen. Wat ik (vanuit prof oogpunt weet als webredacteur) is dat mensen online nauwelijks de moeite nemen om iets echt te lezen. Soms heb ik in een blog 2 linkjes of meer naar het patroon staan en krijg ik op FB (waar een link naar mijn blog staat) alsnog de vraag wat het patroon is. Te lui om door te klikken dus ;-) Ik moet zeggen dat ik steeds meer zie in Twitter en Instagram. Ook vluchtig, maar wel veel interactie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zit 'm ook in de gebruikers :-)
      Het zal wel bij deze tijd horen. Plaatjes kijken - niet meer lezen.
      Meestal laat ik het langs me heen glijden, en soms moet ik er weer heel even wat over kwijt. Lucht op!

      Verwijderen
  2. Snap je reactie helemaal. Maar er zijn ook mensen waaronder ik die genieten van al jou handwerk ideeën. Mooie foto's van familie, tuin, Zeeland. Ik heb mij voorgenomen om in de vakantie een dagje Zeeland te doen en jou winkel te bezoeken. Ga nu nog even haken;) groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geniet wel van het lezen en beschouw dit echt als blog ipv statusupdates van facebook.... En ik heb geen probleem met engels of ravelry etc! Ik verbaas me wel dat er kennelijk mensen zijn die denken dat jij er op zit te wachten om ideeen die je aandraagt te gaan vertalen, kopieren, kopen etc... Wanneer je meldt dat spinazie lekker is, verwacht toch ook niemand dat je dat opstuurt of komt brengen..?! Sommigen zijn schaamteloos...
    Ik geniet van je berichten en heb alle begrip wanneer het een dag niet lukt.

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanet je bent een schat. En als je Facebook zat bent stop je er toch mee. Je echte vrienden en volgers kunnen je heus wel vinden. Breien is ook mijn eerste liefde daarna volgt het haken. Ga vooral zo door met je blog. Mag het graag lezen. Groetjes Clasien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hierbij een link naar een Noors weblog dat ik laatst heb ontdekt. Het zal niemand verbazen dat je dit niet kunt vertalen, en beschrijvingen staan er ook niet bij. Wel heel veel mooie plaatjes, vooral van gebreide kinderkleding: http://gustavogberta.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja.. Facebook... Sinds een poosje zit ik er ook op, maar doe er (bijna) niets mee. Het gaat mij voornamelijk om leuke ideetjes op te doen! Wel heb ik me aangesloten bij een 'brei-groep', net zo iets als de CAL, maar dan breien. Dat vind ik dan weer wel leuk.
    Maar inderdaad, ik denk dat wij daar te oud voor zijn/worden. Het is niet het ding waar we mee opgegroeid zijn.... Zo vluchtig... Nee, geef mij BLOGLAND maar... Dat ken ik nu een beetje. En Instagram hoor ik ook nog wel eens over, maar dat ken ik ook niet...
    Maar je deken die je liet zien is prachtig!!!!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Facebook is ook niks voor mij, ik voel me lekkerder in blogland. (Bijna) elke dag kom ik even kijken wat er voor moois op je blog staat. Leuk om ideeën op te doen, of gewoon om even te genieten van een mooie creatie, of lekker om even door te klikken. Zoals nu dus naar je vorige berichtje over Facebook, dat heb ik zeker gemist, want dat speldenkussentje had ik nog niet gezien, wat een plaatje en wat een origineel idee!
    Dank je wel Jeanet voor iedere dag weer opnieuw een nieuw bericht, en dat naast alle andere drukte die je hebt, petje af!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel eerlijk, ik lees ook niet alle berichten. Degene die me interesseren of intrigeren wel, heb al heel wat pareltjes ontdekt door jou, maar er zijn ook dingen bij die totaal mijn ding niet zijn en die bekijk ik vluchtiger. Ik volg je ook op facebook maar ik vind je blog persoonlijk leuker. Daar neem ik de tijd meer voor! En of het nu haken of breien is, het blijft handwerk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik probeer toch de meeste berichten te lezen en een reactie achter te laten. Ook al is het maar even dag zeggen, het kost geen moeite en het stimuleert om verder te doen. FB is oké voor wat inspiratie op te doen, maar zelf vind ik blogland heel wat leuker en persoonlijker. Nou ja, ieder zijn ding natuurlijk. En of het nu breien of haken is het blijft creatief zijn met naalden. Altijd leuk om hier langs te komen!!!

    Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende deken, ik ga snel bij de rest kijken. En die vlaggen aan de parasol is een leuk gezicht.
    Ik heb helemaal niks met facebook..
    Geniet van het mooie weer, hier is het ook helemaal opgeklaard. Nog wel net het zuidwesten hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtig dekentje, zo zie je maar dat je enkel met recht-averechtsteken ook iets mooi kan maken, het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hou het maar lekker bij een blog: daar kan iedereen je vinden en kun je lekker je verhaal kwijt. Ik begin niet aan Facebook. Mensen weten mijn blog (en die van jou!) heel goed te vinden.
    Ik ben eigenlijk een fanatieke breister en word helemaal blij bij het zien van zo'n mooie deken!
    Dank je wel voor de link.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Helaas, het dekentje staat niet meer op Ravelry. Op Aurora Knit kun je doorlinken naar Ravery en die kan niks vinden. Jammer! Ik volg je via je blog, vind ik fijner.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is er nog steeds hoor!, Ben je wel ingelogd op Raverly?

      Verwijderen
  14. Het is wat je zegt: de echte liefhebber klikt toch wel door. Ik vind het fijne van facebook, dat ik er zo steeds even aan herinnerd wordt om even op je blog te kijken, dat vind ik heel handig! Dat vluchtige, daar heb ik ook niets mee. We zijn volgens mij ook zo'n beetje van dezelfde leeftijd. Kortom, ik blijf je graag ook op facebook tegenkomen, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jouw blog is echt een inspiratiepunt voor mij. Ik word heel vrolijk van al die prachtige dingen die langskomen. Trek je niets aan van dat negatieve commentaar. Via internet is het heel gemakkelijk om anoniem te reageren. En mensen geven dan dus heel snel kritiek.
    Voor mij een reden om mijn facebook account tamelijk prive te laten. En op mijn blog ook lang niet alles te delen.
    Voor jou: ga zo door. Ik geniet van alle verhalen en linkjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind het een prachtig dekentje maar vraag me af of het patroon in het Engels een beetje te doen is en wat voor wol er gebruikt wordt. Kun je me daar antwoord op geven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit een schema bij en verder vind je alle informatie op Ravelry http://www.ravelry.com/patterns/library/erics-blanket

      Verwijderen