Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 28 juli 2014

Shoppen

Wie mij een beetje kent weet het al - ik word niet heel gelukkig van "shoppen" (van gewone boodschappen doen ook niet, maar da's toch wat anders). Rondneuzen in winkels, overweldigd worden door het aanbod, nooit kunnen kiezen, eeuwige onzekerheid, terugdeinzen van sommige prijzen (zo wel naar boven als beneden....), de confrontatie met jezelf in een te nauwe paskamer met spiegels-voor-en-achter zodat je ongewenste delen van je lijf goed in het kale TL-licht staan.
Maar ja, dochters van 14 willen wél! Hoewel we hier in de provincie toch een paar hele leuke winkelsteden hebben zoals Goes en Middelburg, waar je naast de gebruikelijke ketens ook nog veel kleinere winkels hebt, wilden de tienervriendinnen naar Rotterdam. En zo kan het zijn dat ik vandaag - terwijl de rest van Nederland waarschijnlijk aan het hozen en dweilen was - mijn eerst Primark-ervaring had. Zucht...


Afijn, daar werd ik ook niet gelukkig van. Paskamers hebben we niet geprobeerd, de rij bij de kassa was lang genoeg. Maar kindlief was blij met een speciaal shirt en sokken, zoonlief bij thuiskomst ook, en we hebben een heerlijke, gezellige middag gehad in winkels die bijna hetzelfde assortiment hadden als bij ons om de hoek. :-)
En tijd voor elkaar was er wel een beetje bij ingeschoten de laatste weken. Gelukkig werkte de NS mee - we mochten wel 4 keer overstappen i.p.v. 1 x door een stroomstoring, we weten nu hoe het station van Lage Zwaluwe eruit ziet. Het leukste van de dag vond ik "mensen kijken", haha! En het thuiskomen, gewoon genieten van de lucht en ruimte, de horizon en de buien die je tenminste ziet aankomen. o, wat ben ik toch een provinciaaltje....

Maar om maar in het thema Shoppen te blijven: Deze AH-tas werd op een leuke manier omgehaakt, je vindt deze tas terug bij Jip by Jan. Op het blog van Jip by Jan vind je alle links die je nodig hebt om deze tas te maken. Gebuikt werd Stone Washed van Scheepjes (maar andere garens kunnen natuurlijk ook).

Shop-sas-tas Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Foto's : Jip by Jan

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

**********************

Vanaf morgen zijn we dus 2 weken ( tot/met 9 augustus) open van 9.00 - 13.00 uur. Het verwerken van mails, vragen en bestellingen kan dan ook iets langer duren omdat we ook een beetje van onze vrije middagen en avonden willen genieten!

16 opmerkingen:

  1. Veel plezier en geniet ervan Jeanet het is weer voorbij voor je er erg in hebt....tot gauw! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oo, war ben jij dicht bij ons in de buurt geweest, jet station van Lage Zwaluwe. Ligt gewoon in de gemeente (Drimmelen) waar ik woon. Hoop dat je niet te lang hebt hoeven wachten daar, want daar is nu ecjt niks te doen. Hoop ook dat je droog kon zitten want het viel hier in elk geval vanochtend met bakken uit de hemel. Wel gezellig met de meiden gaan sjoppen. En leuk dat ze met een shirtje en sokken weer tevreden zijn.

    Gr Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wist je dat de Primark de kwalijke reputatie heeft een van de opdrachtgevers te zijn van de sweatshops in Bangladesh? Ze werken onder meer met de sweatshop die vorig jaar is ingestort ...
    De gehaakte shopper daarentegen vind ik wel super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik weet het :-(
      En nog veel meer winkelketens, o.a. C&A geloof ik. Het was ook een eenmalige actie, gelukkig zit de winkel ver weg - scheelt een berg discussie....

      Verwijderen
    2. Hier ook al onderwerp van discussie geweest met de dochters hoor, gelukkig zit de dichtstbijzijnde hier ook twee rijden vandaan.

      Verwijderen
  4. onze jongste wilde ook zo graag een keer naar Primark. Hihi, na een keer heb ik haar er niet meer over gehoord. Wat een belevenis is dat, he. Och je moet het een keer meegemaakt hebben. geniet van jullie vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onderzoekt alles en behoud het goede. Daar hoort ook een bezoek aan de Primark bij.

    Wat een prachtige tas, eerst maar even naar AH om de tas te kopen.
    Laat ik nu toevallig 5 bollen Stone Washed in huis hebben.
    DH was in Arnemuiden, met een routebeschrijving en een bestelbriefje naar Janet gestuurd. Janet de kleuren uitgezocht en 's avonds werd ik verrast met een tasje met wol.
    Nu heb ik gelijk een doel om dit garen uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha, het station in Lage Zwaluwe was vast een hele ervaring! Dat ligt echt in de middle of nowhere, maar voor de mensen hier uit de buurt is het fijn dat het bestaat.
    Gelukkig heb je verder een leuke dag gehad. Hoop dat je verder ook een leuke vakantieperiode hebt. Je hebt er in ieder geval hard genoeg voor gewerkt het afgelopen jaar! Geniet ervan!
    Groetjes,
    Lindy uit Hooge Zwaluwe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh ik was al bang dat ik de enige (vrouw) was die niet van kledingshoppen houd! En al helemaal niet in van die grote 'massa'winkels. Maar je hebt er in ieder geval tevreden kinderen én een leuke herinnering aan overgehouden!
    Op dit moment ben ik ook met een AH-tas bezig en dat gaat goed hoor (breien), maar die van Jip by Jan ziet er ook heel leuk uit, ik ga even bij ze kijken. Dank je wel voor de link!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog nooit van gehoord die Priemarkt, ziet eruit als een super supergrote winkel. Ook niks voor mij hoor. Ik ben eind augustus in ned en ook een keer in Rotterdam maar denk maar Niet dat ik er heen ga. Maar die tas vind ik heel leuk , een van de leukste AH tassen, ligt misschien ook aan het mooie garen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo vreselijk herkenbaar, tot aan de winkel toe (Primark)... alleen is die dochter van mij 15 en niet 14. Maar, hoewel ik ook een vreselijke hekel aan shoppen heb (vooral als je niet op zoek bent naar iets specifieks maar alleen loopt te dralen) en altijd blij ben als ik weer op het platteland terug ben, is het vaak wel een gezellige dag samen. En dat is ook belangrijk.
    Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik winkel het liefst alleen :-). Oudste v houdt er niet van (met bijna 11 is het als jongen gewoon niet cool ) en dochter is met net geen 2, nog veel te jong. Al verdenk ik haar nu al van meer stijlgevoel dan.dat ik heb.
    En van die tassen heb ik een hele verzameling (hekel aan plastic tasjes) en een soortgelijk plan. Maar dan elke tas lekker anders

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gorgeous colors om that bag! Thanks for sharing.
    Sheila
    http://sheilazachariae.blogspot.com/2014/07/vintage-pillowcases-and-hankies.html

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wat herkenbaar je je hekel aan shoppen (zowel voor kleding als de dagelijkse boodschappen :-)), die keuzestress! En wat ontzettend leuk om mijn shop-sas-tas op je blog voorbij te zien komen, dank je wel voor het delen! Hartelijke groet, Janneke Assink

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben die niet van winkelen houd.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij hebben dit shopritueel achter de rug, gedaan in Brighton, heel leuk voor een keer voor mij, maar de kinderen vonden het heerlijk! Ik houd van snel knopen doorhakken en sta niet graag in de Chamber of Horrors, zoals ik een pashokje met spiegels noem.

    BeantwoordenVerwijderen