Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 5 juli 2014

Variatie!

Het leuke van het internet is dat je zo makkelijk ideeën of inspiratie kunt delen, maar ook dat je van hetzelfde patroon zoveel variatie tegen komt! Vooral Ravelry.com is voor mij dan een geweldige inspiratie.
Kies een ander garen of een andere kleur en hetzelfde patroon komt er totaal anders uit te zien! Wat te denken van deze mooie gebreide omslagdoek?


Deze romantische doek vond ik hier op Ravelry. Prachtig gemeleerd garen, en tot in detail afgrwerkt met bloemen, kraaltjes en tierelantijntjes..... (Miriam roept al: mam, ga je die voor me maken....!)


Het patroon dat als basis diende voor deze sjaal vind je ook op Ravelry. Maar dan in heel andere kleuren!



Da's andere kost! :-) En zo vind je op Ravelry nog veel meer varianten. Dit patroon is te koop in het Engels en Duits en is erg makkelijk aan te passen qua grootte aan je wensen. Nog steeds geen account op Ravelry? Dan écht een keer doen! De site is in het Engels, maar worstel je daar even doorheen en je kunt zóveel inspiratie vinden. En, goed om te weten, je krijgt géén spam-mails via Ravelry!





6 opmerkingen:

  1. Wat een verschil! En allebei geweldig.. dat bloemetje aan de voorkant als voorbode van wat er op de rug allemaal te zien zal zijn.. En dan juist die sprekende kleuren van de de tweede foto - misschien meerdere keren maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leukje!! Vooral die tinten van de eerste vind ik erg mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk ontwerp!! Op ravelry heb ik gekeken wat voor shawls er gemaakt zijn met dit patroon en dan zie je ook hoe het "verkeerde" garen al het bijzondere van het ontwerp te niet doet. Deze 2 vond ik ook het mooiste!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alweer zo'n leuke sjaal, ik kies voor de 2e variant, hou van kleur! En ik heb allang een account, maar helaas tijd tekort om alles te maken wat je daar aan leuks vind :-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohhh die sjaal met bloemen....prachtig!ook de kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen