Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 8 augustus 2014

Als een vlinder...

Vandaag zag ik op Nelleke's blog het resultaat van de groene Droomzijde en Invicta Colour die ze een hele tijd geleden bij me kocht.


Wat een plaatje he? Op haar blog beschrijft Nelleke de hindernissen die ze tegenkwam (eeeh, de zijde is zo mooi, maar ook erg glad...) bij het haken van dit patroon (Cate's Wrap - een gratis patroon op Ravelry). En je vind daar ook nog meer foto's ook van de details.
Oorspronkelijk is dit patroon gemaakt als een breipatroon, nl. Nymphalidea. O, ook zo mooi!

Deze kleur is ook prachtig!




Zowel de gehaakte als de gebreide versies van het patroon zijn gratis, maar in het Engels. Zorg dat je bent ingelogd op Ravelry en je kunt nog veel meer varianten zien, zie hier.

Nelleke werd door haar kleuren geïnspireerd door de Sonnensegel (heel ander patroon, maar zelfde materiaal). 

Van de Droomzijde kwam nog een heel nieuwe kleur binnen, h'mmmmmmm !! (In werkelijkheid nog dieper van kleur), die weer heel mooi blijkt te passen bij een kleurtje Invicta Colour.... waar vind ik die zak met tijd??


2 opmerkingen:

  1. Allemaal zo mooi, aan de ene kant vind ik het jammer dat ik niet in de buurt van je winkel woon maar aan de andere kant is het budgettechnisch beter dat ik niet zo maar de winkel binnen kan lopen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke verrassing Jeanet, zie ik daar zomaar m'n sjaal :-). Heeft ook een hoog gehalte "Jeanet" deze keer; voor inspiratie en materiaal. Net als jij vind ik de gebreide versie van deze sjaal ook prachtig!!
    En de nieuwe Traumseide die je laat zien: WOW!! Wat een mooie kleur!
    Ik kom gauw weer eens kijken.
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen