Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 13 oktober 2014

Forever Friends

Na een hele dag achter de computer (mails, administratie, bestellingen versturen en nieuwe wol bestellen en weet ik wat nog meer) heb ik een beetje vierkante oogjes gekregen. Er is niet veel meer wat niet met de computer gebeuren moet. Ik worstel met mijn leesbril, waarvan ik niet weet of ik die nu op of af moet zetten, overal papieren, bollen wol, en nog niet op de helft van wat ik had willen doen. Zou ik te veel willen, misschien...?

Ik beloon mezelf even met een blog-momentje. Even bijlezen bij anderen, en zelf weer een idee laten zien. Déze is echt leuk:


Dit Forever Friends beertje gaat al bijna 30 jaar mee. Er is nu een haakpatroon van gemaakt, je kunt dit patroon kopen via Ravelry of Etsy. Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels, gemaakt door Krissie dolls.

Crochet Pattern - My Forever Friends Bear

Bij dit voorbeeld is gebruik gemaakt van sokkenwol (Bijv. Regia Tweed), maar een beer van bijv. Scheepjes Stone Washed is ook erg leuk!






8 opmerkingen:

  1. Dit is zo'n gaaf beertje, heb het patroon al, maar moet zeggen, het is een duidelijk patroon en haakt heerlijk weg. Echt een aanrader!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is echt een schatje!! Kristel maakt prachtige creaties :)

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hem gehaakt voor m'n dochter, ze is er super blij mee!
    Greetzz MG

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanet, een bril voor achter de computer zit precies tussen een leesbril en een bril voor ver af in. Als je veel achter de computer zit zou je er eigenlijk een bril bij moeten hebben. En btw, mijn romantische sjaal is af! Supermooi geworden. Dank je wel voor het geweldige patroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een schattig beertje. en inderdaad, al weer de nodige jaartjes oud. toen dit beertje uitkwam op kaarten enzo zat ik op de middelbare school denk ik..... destijds vond ik hem al lief e nog steeds...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Krijg het niet voor elkaat patroon te bestellen wie helpt?

    BeantwoordenVerwijderen