Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 9 oktober 2014

Geduld....

Geduld....het is echt niet mijn beste eigenschap. Ietwat "druzig"ben ik, ongeduldig, soms driftig (vraag maar aan Ali en mijn moeder, écht!), maar geduldig - nee! Maar soms zit er niet anders op en geduld wordt beloond! Met 3 dozen Unicat bijvoorbeeld :-)

Even proeven?


Weet je, eigenlijk wil ik ze niet verkopen! Ik hou ze, allemaal! Ik aai ze, bekijk ze, rangschik ze, fantaseer over wat ik er allemaal van wil maken. Helaas werd de tijd er niet bijgeleverd, dus vooruit dan maar. Morgen in de winkel!

Maar.........realiseer je dat op deze bollen heel veel mensen al meer dan 4 weken wachten. Deze bollen heb ik zojuist netjes gelabeld en weggezet. Da's de helft ongeveer. En realiseer je ook dat niet alle kleuren die ik heb besteld er al zijn, volgende week komt er wéér een lading, en de week er op weer, etc.. dus voor diegenen: nog even geduld! van sommige kleuren heb ik eenvoudigweg niet genoeg om direct aan de vraag te kunnen voldoen.

Om een keer een overzichtje te geven wat er vandaag binnen kwam heb ik wat gerangschikt:

Foto 1: aubergine-grijs, Druif, Camel-paars, Libelle, Pauw

Foto 2: Bos (donkerbruin-groen), Herfst (met een vleugje groen), Wilde wijn, Indian Summer, Carmen

Foto 3: Joker (nieuw), Ierland, Boerentuin, Rozentuin, Fruitig

Foto 4: Crema, Magnolia, Grijs-roze, Strandkiezel, Steen

Foto 5: Retro, OnderWater, Zeewind, Avondschemering, Jeans

Je ziet dat de bollen op 2 manieren zijn gerold, daar heb ik geen invloed op. De bollen zijn precies hetzelfde. Er zit altijd een begindraad vanuit het midden èn vanaf buiten zodat je kunt kiezen. Van bovenstaande bollen zijn al een aantal kleuren gereserveerd voor klanten, je mag altijd een kleur aanvragen (maar hou dan rekening met een levertijd die kán oplopen tot 4-5 weken), mail dan even.
Ik vraag jullie begrip dat ik ook een minimale hoeveelheid in de winkel wil laten staan voor diegenen die een lange reis ondernemen naar Arnemuiden. 

Inspiratie nodig?


Dit is een nieuw ontwerp van Wieke van Keulen, Dol op Driehoeken. Het is een rechte sjaal, waarbij de kleuren van de Unicat prachtig uitkomen. Dit is de kleur Rozentuin (en ik ben heel blij dat ik deze sjaal van een lieve klant mocht fotograferen). Het patroon kost € 3,75 en is los verkrijgbaar op de website van Wieke. Ook bij ons kun je terecht voor het patroon, in combinatie met het haakgaren.


Liever een omslagdoek? Dan is dit misschien wat voor jou? Dit is de Walking on Clouds-sjaal van Annelies Vicarno's mama. Het is een halfronde sjaal, die niet zo diep is en prachtig om de schouders valt.

Ook deze sjaal is gemaakt van een bol unicat, (Soft Qqua, pas in de zomer weer verkrijgbaar - maar er is vast een ander kleurtje dat hierbij mooi past). Dit patroon kost 3,50, los verkrijgbaar bij Vicarno's mama (€ 3,50) maar ook bij ons in combinatie met haakgaren.


Toch liever breien? Heb je deze al eens gezien? Drakenvuur!


Een "rafelige"wikkelsjaal van een bol unikat. Het patroon koop je op Ravelry en is beschikbaar in het Engels en Duits. En voor alle ideeën, kleuren en patronen die ik heb verzameld over Unicat klik je hier, dan heb je ze allemaal op een rij! 


Ziezo - en dan nu eerst een bakje koffie...
(want als ik nu op enter druk stroomt mijn mailbox vol)


7 opmerkingen:

 1. Jummie! Wat een mooi garen is het toch ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen al het kijken naar al die mooie kleuren is al een feestje. Wat zul jij ook genieten als er weer zo'n mooie zending binnen komt!

  Geniet van je koffie.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanet,
  Ik kan me voorstellen dat je droomt van wat je hier allemaal van wilt maken... Ze zijn zo ontzettend mooi. Ooit...in de toekomst, ga ik ook zo'n bol kopen en er iets moois van maken...ik weet het zeker!
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleuren zeg, ik zou eigenlijk niet eens makkelijk kunnen kiezen! Hoe zit het met de kriebel factor van deze wol? Vergeleken met bijv. Invicta color?
  Hartelijke groetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik op het 'mail' linkje klik wil mijn pc een mailprogramma openen wat ik niet gebruik. Zou je mij ook het adres zo kunnen geven? Dan kan ik het knippen en plakken in gmail.
  groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat zijn de kleurtjes weer prachtig! Ik moet me echt echt heeeeeeel erg inhouden om weer geen bol te reserveren voor me, maar helaas moet ik bekennen dat ik de vorige 2 die ik kocht nog niet gebruikt heb. Misschien eerst maar eens met die aan de slag gaan? Nu lukt het breien weer prima na mijn handoperatie.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...