Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 20 oktober 2014

Herfst-vakantie?

Het is hier Herfstvakantie. Herfst wordt het deze week, als we de weerberichten moeten geloven. Vakantie is het voor de kids. Er wordt uitgebreid gerelaxed, plannen gemaakt, ontspannen en voor de voeten gelopen :-)
Het is voor onze kids vast niet altijd leuk om ouders-met-een-winkel te hebben. Dat gaat altijd maar door. Gelukkig werd er een uitstapje naar het zwembaf gepland en namen Ali en ik de kans waar om orde op zaken te stellen in de winkel. Ali vertrok naar een Zweeds warenhuis voor een paar nieuwe kasten waar we onze nieuwe voorraad winterbolletjes in kwijt kunnen. Ondertussen zijn we helemaal op elkaar ingespeeld bij het monteren van zo'n kastje - dat was de eerste keer wel anders! Ach, ik ken verhalen van ega's die aan het begin van de vakantie tentjes opzetten - da's net zoiets. Foto's van het resultaat volgen nog, of je komt even kijken :-)

Maar de boel moest wel weer gevuld worden voor morgen, ik ben net klaar. Dus vandaag een ideetje uit de oude doos - deze polsmoffen zou je wel eens nodig kunnen hebben deze week :-)


Supersnel gemaakt zijn deze polsmoffen. Ik haakte met Noorse Wol Colour van Scheepjeswol.
Ik haakte 30 lossen (nld 5) tot een ring en daarop telkens 30 stokjes. Het garen kleurt vanzelf in deze streepjes, het is zo leuk om mee te werken. Af en toe passen, hoor! Ik heb een strakke hand van haken, en bij mijzelf gepast (en ik heb geen maatje 34.....). Na ca. 15 toeren begin je met het gat voor de duim: haak eerst 20 stokjes, 5 lossen (en sla 5 stokjes over) en dan nog 5 stokjes. Op de volgende toer haak je weer stokjes op de lossen, zodat je weer een volledige ring met stokjes hebt, ca 3 toeren. Je kunt de moffen afwerken met een schulprandje. Let erop dat je de andere mof in spiegelbeeld maakt, anders past je duim niet!
Voor de duim neem je ca. 14 vasten op rondom het gat voor de duim en je haakt nog 6-7 toeren vasten. Wordt het gat te breed dan kun je in de toeren geleidelijk nog iets minderen.


En als je het heel koud krijgt haak je er deze sjaal bij! voor de sjaal gebruik je 3 bollen (€ 6,25), voor de mofjes 1 bol. Je vind het patroon hier terug.

 

4 opmerkingen:

  1. Wat een enig idee en wat een mooie kleuren.
    Heb ook net een paar wanten en een sjaal af met een zelfde soort wol. Is zo leuk om mee te werken
    http://allesopzijntijd.blogspot.no/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige set zo, ik heb wel eens zulke polsmofjes gebreid, naar eigen patroon, en dan het duimpje gehaakt, en ook een randje erlangs...
    Ik wens je een fijne middag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede ideeën! Helemaal in combinatie met de kleuren van de wol.

    Groetjes,
    Renée

    BeantwoordenVerwijderen