Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 25 oktober 2014

Op de bank...

He-he, het is weekend! Mijn voeten doen zeer, mijn ogen een beetje doorlopen, mijn stem een beetje schor - je zal het niet geloven maar ik ben best moe. Gelukkig hebben we de zondag :-)

Ik zal jullie de foto's bespraren van mijn huishouden, de sporen van seizoenswisseling en logeerpartijtjes zijn hier nog niet helemaal uitgewist. Zoals altijd is het weer een vrolijke bende van winter- en zomerschoenen en jassen door elkaar, matrassen waar ze niet horen en nog niet uitgepakte tassen. Het zij zo, ik geloof dat ik hiervoor de ogen maar even sluit - maandag gaan we weer verder! Voorlopig maar even skieën door de kamer van de jongste....volgende week weer orde en regelmaat. Denk ik.

Vanavond ga ik fijn verder aan mijn dekentje. Ik wil 'm zo graag af, maar zover is het nog lang niet. Daarom laat ik jullie een deken van Konny zien die ik deze week mocht fotograferen. Zo mooi!



De basis zijn grannies waarvan je het patroon kunt vinden bij Garnstudio. Ze haakte met Bravo (100% acryl). We weten niet meer precies hoeveel bollen er werden gebruikt, maar de deken weegt ca. 1200 gram. De helft van de blokken zijn cremekleurig, de andere helft zijn verdeeld over 4 kleuren. 


De grannies zijn met lossen en vasten aan elkaar gezet, zo hb je geen dikke naden en blijft de deken soepel. Bovendien maar je de deken weer iets groter. Deze deken is ca 2 meter x 140 cm groot - heerlijk voor op de bank!



De deken is afgewerkt met een rij stokjes en een klein schulprandje. Wie deze deken nog even van dichtbij wil bekijken: hij mag heel even bij ons in de winkel logeren!



Nu de mijne nog..... !
Fijn weekend.

6 opmerkingen:

  1. och als het je troost, mijn huis is na de hobbymarkt ook nog steeds een chaos!!
    Een leuk dekentje, heel veel plezier met het jouwe..... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeanet,
    Geniet van je avond en van de zondag... rust lekker uit... haak maar lekker aan je deken... Deze deken is echt heel erg mooi...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi patroontje! Het is een mooi dekentje geworden. Rust lekker uit, met een beetje haak-therapie!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan zijn er circa 24 bollen gebruikt, waarschijnlijk 25.
    Mooie deken en inderdaad een goed idee om het zo losjes aan elkaar te haken!
    Geniet van het weekend! In ieder geval een uur extra!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Is er een beschrijving van deze manier van granny's aan elkaar maken? Het ziet er erg mooi (en soepel) uit. Hier ben ik wel nieuwsgierig naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Jeanet wat een mooi deken , ik heb er ook een gemaakt maar ik was toen hij af was niet met de kleur tevreden , ach dat kan ook gebeuren , groetjes Cobie

    BeantwoordenVerwijderen