Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 23 oktober 2014

Op de post...

O, vandaag wou ik zoveel op de post doen! Bollekes, strengetjes, het ligt allemaal klaar. Maar het was zo druk vandaag in de winkel dat het gewoon niet allemaal lukte. Zodra ik richting de computer wou gaan, rinkelde de winkelbel. Het wordt duidelijk kouder en weer voor warme truien en kollen.

Ook kwam deze week zoveel nieuwe wol binnen, ik moet de avonden gebruiken om het allemaal een plekje te geven. Dus het licht brandt hier wel lang 's avonds. Ook kwam er een doosje je-weet-wel binnen, er staat weer wat! Gebroederlijk naast de Arnemuidse visserstrui :-)


Vandaag kwam ook Ans deze sjaal brengen, het is de Dol-op-Driehoeken van Wieke van Keulen, waar ik eerder over blogde. Hier is de sjaal gemaakt van Unicat Herfst.


De sjaal hangt in de winkel - daar kun je 'm even verder bekijken! Je kunt van dit patroon natuurlijk ook een fijne kol maken. De lengte is precies goed om 'm 2 keer om de hals te dragen. Zet de twee uiteinden aan elkaar vast. Je hebt dan even een flink contrast tussen de kleuren maar daar zie je bij het dragen niets van!



De draad is heel comfortabel om te dragen, ook heerlijk op een shirt!


Wieke heeft weer een prachtige sjaal  ontworpen, Envoi. Hier is hij te zien in een effen variant (dit garen heb ik zelf niet).

Je kunt veel verschillende garens voor dit ontwerp gebruiken, maar ook een bol Unicat is prima geschikt voor dit patroon. Je hebt ca. 900 meter nodig en haakt op haakbnaald 4. (maar ook dat kun je aanpassen aan je garen)

Het patroon kun je bij ons kopen - in combinatie met garen. Het patroon is los verkrijgbaar op de website van Wieke van Keulen
Ziezo - het blogje is weer bijgewerkt. Nu nog zorgen dat morgen echt alles op de post kan...

6 opmerkingen:

  1. Hoi Jeanet,
    Zo maak je wel weer heel lange dagen... Neem ook je rust hoor... morgen kunnen de pakketten ook op de post...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig toch die kleuren van het Unikat garen !!!!

    (Jeanet, ik heb vandaag wel een hele speciale mandala getekend ;-) ...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo, kan je ook wol en breigaren laten opsturen naar Belgie, bij ons vind je geen zo'n leuke dingen
    Gretel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Gretel,
      Natuurlijk kan dat. Reken echter wel op 9,00 verzendkosten voor een pakket tot 2 kilo. Groeten, Jeanet

      Verwijderen
  4. Vanmorgen in je winkel prachtige wol gekocht en daarna de visserstruien bekeken. Nu zit ik thuis na te genieten en te wachten tot de Zeeuwse mosselen klaar zijn. Groeten van Nelly uit Druten. .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, je hebt er écht een Zeeuwse dag van gemaakt! Heel leuk om je te ontmoeten in de winkel. Het was vandaag wel heel erg druk - ik had niet zoveel tijd voor iedereen.
    Hartelijke groet,
    Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen