Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 31 oktober 2014

Patchwork hondje

Met granny squares kun je leuke dingen maken! Met een knipoog naar patchwork bijvoorbeeld. Dit hondje is een mooi voorbeeld hiervan.

DSC07021

Ik vond dit grappige hondjeskussen o.a. op Plus3Crochet, waar je een Engelse beschrijving vindt, met een heleboel foto's.

patchwork

Maak in elk geval gebruik van goed gesloten grannies, zodat de vulling er niet doorheen komt.
Een Nederlandse beschrijving van een hondje dat hier veel op lijkt vind je ook terug bij Franciens Haakwerk (grappige oortjes!)


Afhankelijk van de grootte van je vierkantjes wordt je hondje groter of kleiner. En natuurlijk kun je ook gebreide vierkantjes nemen!



1 opmerking:

  1. Dit is echt grappig en superleuk! Had ik maar meer tijd :-(, gelukkig is Liene nog klein en kan ze nog geen verzoekjes indienen of ik wist weer wat te doen denk ik.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen