Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 5 oktober 2014

Pompoenen

Was het gisteren nog blote-armen-weer, vandaag is het aanmerkelijk kouder! Eigenlijk zou het voor onze toko eens even héél koud moeten worden, zodat we weer zin in dikke kollen, mutsen, wanten en dikke sokken krijgen. Voorlopig zit het er nog niet in, maar het kan zomaar omslaan, toch? :-)
De herfst heeft mij in elk geval verrast met een flinke verkoudheid, Om er in te komen.....


Dit mutsje is helemaal in stijl met de herfst. Door de juiste kleuren te kiezen is het net een pompoen! Het patroon is eenvoudig en je kunt het vinden op de website van Garnstudio (gratis, Nederlands). 
Het is een prima basispatroon voor een kindermuts. Je kunt variëren met een boordje en uiteraard de kleur. Het patroon is beschreven vanaf een baby-maat tot ca 7-8 jaar, de muts is gebreid op nld 3½ mm. Laat de herfst maar komen!


Andere ideetjes op dit blog met pompoenen vind je hier op een rij.

3 opmerkingen:

  1. Oh jee, dat mutsje is echt super... Ik zou willen dat ik elke dag iets kon afmaken, dan kon ik ook elke dag met iets nieuws beginnen...
    Ik wens je een fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap Jeanet!
    Ik geloof dat het van de week qua temperatuur best lekker
    blijft, alleen wat natter.....

    BeantwoordenVerwijderen