Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 30 oktober 2014

Stola op verzoek!

Op veler verzoek blog ik over deze heerlijk warm stola. Twee jaar geleden zette ik een eenvoudige versie van deze stola hier op mijn blog. Dit is een variant hierop:


Dit patroon is echt heel eenvoudig en zo heerlijk om te dragen! Door de steekspeld kun je lekker variëren en de stola hoog of laag sluiten.


Het lastige van paspoppen is dat ze geen armen en échte schouders hebben. En gelukkig hebben we die wel, en ook van voren zit bij mij nog wat. Wat op de pop dus een beetje ruim en groot lijkt, kan ik zelf behoorlijk goed vullen :-)

Natuurlijk kun je de kabelrand ook van onderen dragen.

Ik geef je eerst het patroon voor de basis-stola (dus zonder kabel)

Materiaal: 400 gram Peru (4 bollen á € 5,50) - 300 meter totaal
Naalden 9 of 10 mm
Sluitpen

Zet 9 steken op met naalden 9 of 10 en brei in ribbelsteek. Op 12 cm hoogte (of korter als je dat mooier vindt) 8 x na elke steek 1 omslag maken = 17 steken. De omslagen in de volgende naald recht breien. Dan 2 naalden over alle steken breien en daarna 16x na elke steek weer een omslag maken = 33 steken.

Op 125 cm hoogte na de kantsteek 16 x 2 steken samenbreien = 17 steken. Na 2 naalden recht na de kantsteek 8 x 2 steken recht samenbreien = 9 steken. Over deze steken nog ca. 12 cm verder breien en dan de steken afkanten.


Vouw de sjaal 1/3 deel terug en om de schouders slaan. Met de sluitpin maak je de stola vast op gewenste hoogte.

Variatie met de kabel:
Na de meerderingen (dus bij  33 steken) aan 1 zijde van de stola
3 steken recht, 6 steken kabel (= recht op de goede kant, averecht aan de verkeerde kant), daarna resterende steken alles recht.
De eerste keer kabel je na 4 naalden, daarna elke8e naald weer (of na elke 10e als je de kabels wat verder uit elkaar wilt hebben). Als je weer gaat minderen alle steken recht breien. De rest van het patroon zoals boven.





Uiteraard is de wol ook bij ons te koop. we meeste kleuren hebben we op voorraad: zwart, donkergrijs (zoals voorbeeld zonder kabels), lichtgrijs, donkertaupe, lichttaupe (zoals voorbeeld met kabels), wolwit en beige/camel. Bestellen mag per mail. Verzendkosten zijn 6,95 - pakketpos. Dit past echt niet meer in een envelop!




8 opmerkingen:

  1. Wauw, deze stola is echt mooi. Vooral de kabel vind ik geweldig.
    En zo leuk om hem op verschillende manieren te dragen!
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat de kou maar komen , en het is echt mijn kleur heel mooi , groetjes Cobie,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg! Ben echt fan van stola's,ze zijn lekker warm en ook nog eens stijlvol! Voor mijn bruiloft draag ik ook een mooie bruidsstola . Als ik ooit nog de handigheid en de tijd voor breien krijg dan ga ik (na heel vele oefenen en hulp natuurlijk haha) deze ook eens proberen te maken. Maargoed, dat gaat dus nog even duren! Bedankt voor de fijne inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo ik heb zojuist kennis gemaakt met je mooie blog en winkel. Ik ben ook een blog begonnen, maar moet het nog leren. Ik wil je blog heel graag noemen op de mijne. Vind je dit oké? Het garen unicat is prachtig het verloop is prachtig ik ga mijn workshopvriendinnen hier maar eens op wijzen. Groetjes Dina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo ik het vind het een supper mooie stola,lekker warm deze winter
    Het is makkelijk om temaken ga ik ook doen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb er 6 gebreid .prachtige stola

    BeantwoordenVerwijderen