Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 24 oktober 2014

Vossenpootjes

Lieve mensen, volgens mij zijn jullie zo'n beetje allemaal vandaag naar Arnemuiden gekomen! Was het vanwege de herfstvakantie, het koude weer, de expositie of het fotootje van gisteren met het je-weet-wel-garen? Ik weet het niet.... maar zelden was het zo druk. Johanna, die vanmorgen spontaan even kwam helpen had de dag niet beter uit kunnen zoeken :-)

Net ben ik klaar met wat puinruimen in de winkel en ik kan net nog tot 2 tellen. Maar voor jullie heb ik lekker wat ingewikkelder (maar zooooooo mooi!): Vossenpootjes! (Fox Paws heet het patroon)


Yep! Dit kun je breien.... Dit is toch schitterend? En dit vraagt toch om uitgeprobeerd te worden?
Vooral als je de andere foto's van Ravelry ziet! (En blijkbaar is dit goed te doen, gezien het grote aantal foto's dat is geplaatst binnen 1 maand na het verschijnen van dit patroon). Kijk maar mee:





Al deze foto's komen van Ravelry (als je bent ingelogd kun je nog veel meer varianten zien). Wat een uitdaging! Het patroon is Engels en te koop via Ravelry.
Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt, voor een sjaal, omslagdoek, kol, rok (!), tas of kussen.

Maar voor mij vanavond niet meer hoor, ik ga nog even aan de slag met mijn WIP-dekentje (work in progress) - daarbij hoef ik maar tot 2 te tellen, Dat lukt nog net....



9 opmerkingen:

  1. Prachtig!! Vooral die rok vind ik mooi. Het zal wel ongeveer op dezelfde manier gebreid worden als mijn laatste col. Dat is inderdaad gemakkelijker dan het lijkt :-).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dacht ook meteen aan de mooie col die je meegenomen had, dit lijkt er wel heel veel op!

      Verwijderen
  2. O jee, nu ben ik wel heel erg onder de indruk hoor. Vooral in de tweede, derde en vierde foto vind ik de kleuren echt bijzonder mooi... maar hiervan kan ik alleen maar dromen hoor... en dat geeft niet, je moet flink wat te dromen houden toch?
    Ik wens je een heerlijk weekend, rust lekker uit..... of probeer het tenminste...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh! Instant verliefd op de rok. Misschien moet ik toch eens leren breien...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig, helemaal verliefd op de rok, wat een mooi patroon, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat mooi! Ja Nelleke, ik moest ook aan jou kol denken. Wat je hier met kleuren kan doen, echt prachtig!!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig!! Zou hier ook een haakvariant van te maken zijn??

    BeantwoordenVerwijderen