Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 3 juni 2015

Zijwaartse sjaal in Tahiti

Een tijdje geleden blogde ik over de Zijwaartse Confetti Shawl van Sascha. Nu liet Ans me vorige week haar versie zien en die vind ik nóg mooier, denk ik!

Miriam wou wel even poseren :-)



Ans haakte dit patroon van 4 bolletjes Tahiti (in 3 verschillende kleuren!!). Deze katoen heeft een prachtig kleurverloop. Het is een dunne, soepele draad en heel geschikt voor zomersjaals. Omdat het patroon van deze Zijwaartse Confetti-sjaal makkelijk is aan te passen aan je wensen is het niet moeilijk om 'm wat langer te maken. 




Voor de sjaal zoals hierboven zijn 4 bolletjes gebruikt, 1 x nr. 7601/cyclone (rozerood/blauw), 2 x 6707-sun shower (zonnegeel/jeansblauw) en 1 x 7680/hurricae ( taupe/donkerblauw). Hoetwel het 3 verschillende kleuren zijn past het geweldig mooi bij elkaar.





Hieronder de kleurtjes die nu in de kast liggen (binnenkort nog wat meer). Linksvoor ligt nog kleur 7622-sunset (beige/abrikoos-oranje) en in het midden kleur 7623/hibiscus (dieppaars/warm-oranje). Deze twee laatste kleuren zijn niet in bovenstaande sjaal gebruikt.
Tahiti van Schachenmayr is een bolletje van 50 gram-280! meter. 99% katoen, 1% polyester.  6,50 per bol. Het Nederlandse  patroon van deze Zijwaartse Confetti Shawl is bij ons te koop in combinatie met haakgaren. Wil je het patroontje los? Kijk dan bij Ravelry.




De sjaal werd 190 x 35 cm, dus heel comfortabel om  te dragen. Gehaakte met haaknaald 3,5
Uiteraard kun je dit pakketje bij ons bestellen. De sjaal hangt bij ons in de winkel, als je ´m `live` wilt bewonderen!

Vorig jaar schreef ik al eerder over dit garen. o.a. over de Fallen Leaves sjaal, de Zijwaartse zoete sjaal, de prachtige Staccato-sjaal. Inspiratie  genoeg!!

3 opmerkingen:

  1. Prachtig met dit garen..... lijkt me heerlijk werken.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige sjaal, hoewwel ik op een hete dag als vandaag niet aan een sjaaltje moet denken :)) De kleuren van het garen komen in deze sjaal mooi uit.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen