Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 27 augustus 2015

Fair Isle Sampler II

Hou je ook zo van de prachtige Fair Isle patronen? Misschien heb je vorig jaar wel meegedaan met de Retro Sampler van Wieke van Keulen? Of juist niet en zou je dat best eens willen.... Dan is dit vast een mooi project voor de komende weken, want Wieke start vanaf volgende week met de Fair Isle Sampler 2. Elke week een stukje van het patroon voor een prachtige sjaal. Welke?


Nou, eigenlijk is dat een beetje verrassing. Hierboven zie je een klein stukje en hieronder een klein detail en de achterkant. Hij wordt in elk geval prachtig! De hele sjaal bestaat straks uit 25 patronen.




Op de website van Wieke vind je alle informatie onder het kopje Fai Isle Sampler II. De sjaal wordt ca. 70 x 185 groot en Wieke breide deze met de Rowan Felted Tweed, een prachtig garen.
Lees alle info's goed door - dan kun je goed voorbereid beginnen, de start is op woensdag 2 september, je vindt de patronen dan ook hier terug. (Vergeet niet even een account aan te maken).


Ik was erg blij dat vandaag eindelijk, eindelijk de juiste kleuren geleverd werden (soms krijg ik gewoon buikpijn als iets niet op tijd dreigt te komen zonder dat ik daar iets aan kan doen!)


Rowan Felted Tweed is een zacht wollen garen, lekker "Engels". Het heeft uiteraard een kleine tweed, wat het garen prachtig maakt. Op een bol van 50 gram zit 175 meter/ € 8,80
De samenstelling is 50% merinowol, 25% Alpaca, 25% viscose.

Een andere combinatie van kleuren is ook mogelijk, daarvan zijn nog niet alle kleurtjes binnen, maar dat komt heel binnenkort is mij beloofd (die buikpijn gaat natuurlijk nooit helemaal over!)



Tja - en er is natuurlijk nog veel meer mogelijk :-)


Wil je met het originele garen mee-breien? Dan kun je het complete pakket bij ons bestellen (mail maar!) of via de Website van Wieke. Het complete pakket - 15 bollen - kost € 129,00 (geen verzendkosten).
Wil je meedoen, maar ben je op zoek naar een alternatief garen? Kom dan even naar de winkel!



8 opmerkingen:

  1. Wow! Ik heb even lekker de tijdgenoten om op de site van Wieken rond te kijken. Wat veel en duidelijke informatie!
    Nu is Fair Isle een favoriet patroon/techniek van mij, maar durfde er nog niet aan te beginnen. Nu ik Wieke's site heb bekeken... Misschien ga ik deze uitdaging maar gewoon eens aan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. (sorry van de paar schrijffoutjes.. automatische woordverbeteraar op mijn telefoon...)

      Verwijderen
  2. Prachtige patronen, helaas ben ik niet zo'n brei-ster. Verder dan recht en averecht ga ik niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fair isle breien voor deze sjaal , is alleen maar recht breien, dus......misschien een leuke nieuwe uitdaging ? Sjaal ziet er weer schitterend uit, maar dat is Wieke wel toevertrouwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg mooi! Ik vind de wol wel een beetje duur, maar ik ga er even goed over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh Janet, wat mooi weer die shawl, jammer dat een etmaal maar 24 uur heeft. Maar ik ga hem beslist nog een keer breien!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Help! Ik vond op zolder de spullen van de fair isle retro sampler (1). Ik was al een aardig eind op weg, dus ik dacht, dat is een leuk klusje om in de winter af te maken. Helaas kan ik het patroon nergens meer vinden… De site van Wieke is volgens mij uit de lucht. Heeft iemand misschien een idee waar ik het patroon kan vinden?
    Groet, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen