Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 18 augustus 2015

Zeeuws

Vorige week werden er in de winkel opnames gemaakt door Omroep Zeeland over het breien van Zeeuwse patronen. Vandaag werd dit op radio en TV uitgezonden. Hier vind je het TV item terug en kun je ook het radiofragment terughoren. (o help, en toen belden ze ook nog eens van Radio 538!! Die waren niet onder de indruk - alleen wel van het aantal pageviews)

Nog een paar Zeeuwse breiwerkjes op een rijtje?

Het Zeeuws Schortenbont gebreid!


Met de Muts


Uiteraad de sokken:


en de rollen Zeeuws Schortenbont


Hebben we het nog niet over de andere mutsen, wanten, etc!

En dan de truien niet te vergeten:

Breskens:

Yerseke en Philipine

Vlissingen:

Tholen:

En natuurlijk Arnemuiden!

Vergeet de Deken en Het boek niet......
Veel Zeeuwser wordt het niet :-)


o ja, het Zeeuwse knoopje!!

Zeeuwse Knoop




7 opmerkingen:

  1. Tis en blijft mooi!!
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Werd ik vanavond tegen zessen ( ik stond in de keuken met hete pannen 2 maaltijden te koken) gebeld door mijn in Vlissingen wonende zoon. Dat ik de radio aan moet doen: radio 538. Want daar was mijn vriendin Jaffari te horen over breien :-). Nou is hier in huis de audio meer de afdeling van manlief, maar uiteindelijk lukte het mij toch om radio 538.NL te vinden. (De pannen van het vuur getrokken, alles voor de goede zaak). Was er muziek op de radionte horen en geen Jeanet. Dacht dat het vast nog wel met een link op je blog of fb zou verschijnen. En zie hier :-). Zo dadelijk maar eens rustig luisteren!!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja Radio 538 kwam er ook nog achteraan. Doodeng, want ik dacht dat ze me wel door de mangel zouden nemen, maar dat viel mee :-)
      Duurde niet lang hoor, ze wilden er al snel een eind aan BREIEN... :-)

      Verwijderen
    2. Maar je ziet het, het wordt opgemerkt :-)))). En alle reclame (gratis nog wel) is meegenomen!!
      Vanaf morgen wijn we weer even in Zeeland, kom ik weer gezellig even langs.

      Verwijderen
  3. Wauw, die eerste printjes zijn echt schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. toevallig hoorde ik het "interview" met radio 538. Ik vond het niet leuk en kreeg zelfs de indruk dat ze je een beetje belachelijk probeerden te maken, althans het breien als hobby. En om jou dan Sjaan te gaan noemen. Tja…
    Maar wij breien en haken vrolijk verder! Fijne dag nog en ik blijf genieten van je heerlijke blog!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Willen de stoere mannen van 538 niet in een ditto scheepstrui? Nou ja!!

    BeantwoordenVerwijderen