Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

zaterdag 10 oktober 2015

Herfst-sfeerdagen

Volgende week wordt het koud! Héérlijk :-) Hoewel ik die open deur natuurlijk wel ga missen. Maar die verschillende seizoenen kunnen mij wel bekoren. Ik heb het idee dat dit jaar de bomen nog mooier kleuren dan andere jaren en ik krijg zin om leuke dingen-voor-binnen te maken!


Afgelopen week breide ik 2 pompoenen voor in de etalage. Beslist niet moeilijk en erg leuk om te doen. Het is niet meer dan een kokertje dat ik breide op een rondbreinaald. Ik koos voor een dik garen in een mooie pompoenkleur, en breide samen met een dun meebreidraadje dat een beetje glittert en waar af en toe een lovertje zit. Maakt je gebreide pompoen nét even wat sjieker :-)


Voor de grote pompoen nam ik een bol Comfort-6 (3,95) en een draadje Paillettes (3,95) en breide samen op rondbreinaald 6 (40cm). Zet 80 steken op en brei 9 steken recht, 1 st. averecht in het rond. Brei de bol bijna op en rijg dan de onderkant stevig dicht, vul de pompoen en rijg vervolgens ook de bovenkant stevig dicht. Span vanuit het midden draden over de averechte steken zodat je wat meer een pompoenvorm krijgt en knoop de draden boven en onder stevig vast. Rijg ook nog een draad van midden boven naar onder en troe deze iets aan. Tadaaaaah - een pompoen!

Voor het steeltje zette ik met een dubbele draad huis-tuin-en-keuken-acryl (restje) 14 steken op en breide heen en weer in tricotsteek. Elke heengaande naald breide ik verdeeld over de naald 2 x 2 steken samen, teruggaande naald gewoon averecht breien.. Totdat ik nog 4 steken had, nog een stukje tricotsteek breien en afkanten. Ik maasde de zijnaad dicht en naaide het steeltje op de pompoen.


Voor de donkere pompoen zette ik 60 steken op (zodat ik 6 comportimenten kreeg). Deze bol breide ik niet helemaal op -de pompoen werd wat kleiner. Uiteraard kun je hiermee eindeloos varieren, ook met garens, grootte, pendikte. Vindt je rondbreien lastig? Maak dan de pompoen van een recht lapje (tricotsteek breien, teruggaande naald de steken breien zoals ze zich voordoen). Maas dan de zijnaad dicht en verdere werkwijze zoals hierboven beschreven.

Wordt je pompoen niet helemaal recht en symetrisch? Geen probleem, zijn ze in het echie ook niet :-)
Nog meer pompoenen-ideetjes vind je hier.De reden dat ik deze pompoenen breide is dat een aantal winkeliers in Arnemuiden volgende week gezamelijk Herfst-Sfeerdagen houden van woensdag 14 t/m zaterdag 17 oktober. In elke deelnemende winkel vind je leuke acties, promoties, kortingen en kun je kennis maken met nieuwe collecties! Op de Facebook-pagina kun je alles volgen.

Zo kun je bij onze overburen van Chique & simpel mooie herfstdecoraties vinden voor je huis.


Voor je nieuwe wintergarderobe ga je langs bij RMU-mode en bijpassende schoenen vind je een klein eindje verderop bij Walky Schoenmode

 Image result for walky arnemuiden 

Vervolgens heb je natuurlijk een beetje trek gekregen en ga je even naar Het Oude Toonkamertje, een winkeltje vol ouderwets snoepgoed, nostalgische kaarten en leuke souvenirs.


Ook de kapper, Haarstudio José doet mee, je vindt er leuke aanbiedingen in make up, parfum en horloges.


Loop je een eindje verder de Langstraat in, dan kom je bij Sjokadoo. Daar hoef ik je natuurlijk niets meer over te vertellen na mijn blogpost van augustus. Ik kan me niet voorstellen dat je daar niet even naar binnengaat! Elke dag een andere leuke aanbieding, dus moet je gewoon alle dagen even langs... (je moet echt die Herfstthee eens proberen...)


Tegenover Sjokadoo vind je nóg een heel bijzonder winkeltje, nl het atelier van Els Goudt, MozArtE.
Hier kijk je je ogen uit! Stap zeker even binnen en laat je inspireren door de prachtige mozaieken.


Misschien wil je je wel opgeven voor een van de workshops (voor de Zeeuwse Knoop?).
Let op: MozArtE is alleen open op woensdag en vrijdag!


Tja, en dan vergeet je toch niet om even bij ons binnen te stappen? Kom je even kijken naar de ruimte die we gecreëerd hebben door een tafel te verzetten??? (nou, er kwam wel iets meer bij kijken, maar het effect is super) Het lijkt in elk geval veel groter, en je kunt overal zeker makkelijker bij!


(Ik dácht nog even dat ik met wat extra kasten geen ruimtegebrek meer zou hebben, maar nu kwam ik deze week zulk mooi garen tegen - ik vrees het ergste voor het moment dat het binnenkomt.....)


Vanaf woensdag hebben we proefbolletjes liggen van veel nieuwe garens, zodat je zelf eens mag proberen! Nog nooit rondgebreid? Probeer het maar eens! 


Onder de bezoekers verloten we deze week een hippe breitas, en voor elke klant die vanaf € 5,00 besteedt is er een leuk bedeltje voor aan je creatie.


Nou, ik kan me niet voorstellen dat ik je niet over de streep heb getrokken :-) Je kunt alle activiteiten vinden op de Facebook-pagina
Heel fijn weekend en tot volgende week!5 opmerkingen:

 1. Zo jammer dat ik 200 km van je vandaan woon, anders kwam ik zeker even langs om je leuke pompoenen, de nieuwe indeling van de winkel en je leuke nieuwe garens te bewonderen. Gelukkig kan ik mee genieten via je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooowwww, dat klinkt wel erg leuk, ik denk dat ik maar even kom aanwaaien ! Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke pompoentjes, de tijd komt er weer aan van herfstige dingen! Mooie kleurtjes, ik hou van de herfst. Je winkeltje ziet er ruimer uit met deze indeling, ik zal nog eens moeten langskomen om zelf te kijken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zal wel een gezellige drukte worden bij jullie in het dorp :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...