Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 23 februari 2016

Broddellapje

De nieuwe zomer garens druppelen binnen en ik vind het fijn om van elk garen iets te haken of te breien. Dan pas zie je wat een garen doet! Maar daar komt wel eens de klad in, met de grote hoeveelheid nieuwe garens en een chronisch gebrek aan tijd. Dit weekend nam ik een bolletje Scheepjes Softfun Aquarel en begon daarom maar aan een soort broddellapje, zodat je het gebreide effect van die garen kan zien.


Wat is Softfun toch fijn garen om mee te breien of haken. Het is zacht, pluist niet, blijft ook prachtig na het wassen. Het onderste stuk van het broddellapje is gebreid van de Aquarel, je ziet dat er lichte en donkere delen zijn. Het garen is bovendien erg mooi te combineren met de Softfun Denim. De kleuren stemmen precies overeen, en zo zijn leuke combi's te maken.


Hieronder een paar bollen Softfun Denim en Aquarel bij elkaar. Zo heeft elke kleur Softfun Aquarel zijn equivalent in Softfun Denim. H'm,........dat smaakt toch naar meer.... :-)


Alle varianten van Softfun zijn 60% katoen, 40% acryl, een looplengte van 140 meter/50 gram.
€ 3,50 per bolletje. Ideaal om te haken en breien, fijn voor baby-dekentjes en kleding voor kinderen en babies. Maar ook dit heerlijke damesvest!.


2 opmerkingen:

  1. Softfun garens zijn echt heerlijk om mee te werken. De pastelkleuren zien er fijn zomers uit. Leuk om de broddellap te zien. Met zo'n lapje krijg je een idee hoe het haak- of breiwerk wordt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleurtjes zien er weer prachtig uit en je kan mooie combinaties maken met de 2 soorten voor een fris en fleurig werkje.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen