Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 25 mei 2016

Pi

Het is bij mij al wel wat weggezakt, maar vroeger wist ik er alles van! Cirkels, omtrek, radius, oppervlakte en de geheimen van Pi! Drie-komma-veertien-en-nog-wat. "π"
Summer is Coming heet deze prachtige ronde Pi-sjaal, gemaakt van prachtig dun garen Pelagia 





Niet helemaal eentje voor beginners, maar o-zo-mooi! Deze versie is gemaakt van 3 strengen Pelagia, een prachtig lace-garen van 70% katoen, 30% linnen. Er zit maar liefst 440 meter op een strengetje van 50 gram ( 7, 95 per streng). Je vind het gratis Engelse patroon op Ravelry en bij aankoop van het garen krijg je de Nederlandse vertaling erbij.


De kleuren op de foto zijn niet optimaal, het zijn de kleuren jeansblauw, oud-rood, naturel en donkerpaars. In het midden licht een zachtgroen met een klein vleugje rood erin.

Omdat er zoveel meter op dit strengetje zit, is het ook erg geschikt om mee te haken! En katoen met linnen is natuurlijk een ideale combinatie voor de zomer. Er is nu ook een patronenboekje beschikbaar met modellen van verschillende garens van Borgo de Pazzi, waaronder de Pima-katoen, de Fresco en deze Pelagia.


3 opmerkingen:

  1. Wow, kunst voor gevorderden ;o)! Wat is deze sjaal prachtig.. ik vind het een echte trouw-sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je daar ook heel mooi mee kunt weven, voor een inslag voor een zomershawl.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjeetje zeg, wat een kunstwerken! Ik zou het zo aanzien voor een bruidssluier oid! En dan toch maar van 3 strengen garen... Super!

    BeantwoordenVerwijderen