Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 18 augustus 2016

Kleurrijk

Toen ik kinderen kreeg waren gebreide of gehaakte dekentjes not-done. Het was zwaar uit de mode en alleen fanatieke liefhebbers zoals ik zaten nog in de brei- of haakmodus voor de baby. Maar gelukkig is het tij gekeerd en nu zijn dekentjes die met liefde zijn gehaakt of gebreid je-van-het!
Deze is ook zó leuk!

colorful-wedges-baby-blanket-600-8

Het ontwerp is van Purl Soho

colorful-wedges-baby-blanket-600-2a

Purl Soho is een handwerkwinkel in New York (mocht je eens in de buurt zijn...!), met prachtige materialen (wel een goedgevulde portemonnee meenemen) en leuke ontwerpen. Veel van deze ontwerpen vind je als gratis patroon terug op de website. Het Engelse patroon van dit dekentje vind je hier terug. 
Het wordt gebreid met verkorte toeren (één kleur tegelijk), de moeite waard om eens te proberen. Het wordt gebreid in ribbels en met de "wrap and turn" om gaatjes te voorkomen. Op Youtube vind je heel wat filmpjes hierover.

Er wordt gebruik gemaakt van merino met zijde (20 steken op 10 cm met nld 3,75mm) - 5 kleurtjes en 1 contrastkleur in wit of ecru . (getoonde dekentje is ca 75x75 cm groot)
Ik kon het niet laten om wat kleurtjes Merino uit onze winkel neer te leggen :-)


Deze Merino Superfine 120 is van Schachemayr en er zijn zoveel kleurtjes beschikbaar, daar valt wel een mooie combinatie mee te maken. (50 gram/120 meter, € 4,95)
Deze merino kan op 40 graden in de wasmachine worden gewassen en zelfs in de droger!


Ik ben nu weer enkele dagen aan het werk (ja, ook mijn vrije middag schoot er al bij in) en al zoveel leuke ontmoetingen gehad. Bekenden van héél lang geleden - toen ik nog jong, onbezorgd en vrij was! - zelfs uit schooltijd en van korter geleden - alles in enkele dagen. Dat maakt het werken nóg leuker! :-)

4 opmerkingen:

 1. Deze handdoekjes zijn weer schattig. Doet een beetje Zweeds aan in die kleuren. Fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk dekentje, een techniek die je ook voor andere dingen kan gebruiken uiteraard maar leuk effect!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk geworden en die kleurtjes zijn prachtig.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuk dekentje. De kleuren zijn aan te passen aan de kleuren van de babykamer. Zo te zien keus genoeg bij die mooie garens.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...