Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 1 oktober 2016

Herfstblaadjes

Vrijwel elke ochtend maak ik een korte wandeling naar de bakker. Onderweg kom ik langs een rij kastanjebomen waar ik het hele jaar door erg van geniet. Ze geven perfect weer in welk jaargetijde we zitten. De eerste blaadjes groeien in het voorjaar met een enorme kracht en de bloeiende "kaarsen" maken de bomen extra mooi. Nu is het eindelijk herfst, de grote bladeren krijgen gouden en bruine randjes en veel bomen zitten vol met kastanjes. Als het hard heeft gewaaid liggen veel kastanjes op de grond en ik kan het nog steeds niet laten om ze op te rapen en de donkere bolletjes nóg meer op te poetsen, een stukje kind in mij!
Elke dag vind ik er wel een of twee en het schaaltje thuis wordt steeds voller.

Dit blaadjes-schaaltje zou er prima bij passen:


Het blaadjes is als een amigurumi in het rond gehaakt. Je vind het gratis Engelse patroon bij Jos Crocheteria. De grootte is afhankelijk van je garen en dikte van je haaknaald.

Image result for kastanje

Fijn Weekend!

6 opmerkingen:

  1. Wat grappig. Ik herken het verhaal van het oprapen van de kastanjes heel erg. Mijn katten zijn ook erg gek op kastanjevoetbal.
    Het gehaakte herfstblaadjes ziet er erg leuk uit. Brengt mij gelijk weer op ideeën. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook al ben ik nu 57 ook ik geniet steeds weer van de kastanjes. Ik herken het wel hoor :-) Het inderdaad een heel leuk schaaltje. Ga het eens gauw maken hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, wij rapen ook nog altijd kastanjes! Zooo herkenbaar, en lekker blijven doen, dat houdt je jong :))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OOk weer heerlijk toch de herfst, mooie kleuren komen er straks weer aan.................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De foto van je blaadjesschaaltje zie ik niet, helaas. Maar het zal een leuke combinatie geweest zijn. Ik raap ze ook hoor, ieder jaar weer.
    Fijne dag, groetjes, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De foto van het schaaltje werkt niet in de browser FireFox maar wel in Chrome. Er wordt een bestandstype gebruikt (webp) dat nog niet door alle browsers wordt ondersteund. De originele site maakt gebruik van browser-dectectie om de juiste file te laten zien, maar de kopie op dit blog niet.

    Inhoudelijk: een schattig schaaltje. Leuk inderdaad voor herfstvondsten. Of de zelfgehaakte eikeltjes van laatst. :-)

    -Brenda

    BeantwoordenVerwijderen