Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 24 november 2016

Drie om drie

Soms kom ik leuke patronen tegen maar is het garen - soms al lang - niet meer leverbaar. Geen nood, er zijn alternatieven genoeg!

Deze kwam ik tegen op Ravelry.


Deze zachte fluffy kol werd gebreid van Rowan Kidsilk Haze Trio, maar dat is niet meer in de handel. Natuurlijk kun je gewoon 3 bolletjes mohair samenbreien 😊 - geeft hetzelfde effect.
Het patroon is simpel, je vindt het in het Engels op Ravelry.
Het is gebreid met 3 steken recht, 3 averecht - in het rond op rondbreinaalden 6 mm - 60 cm, 144 steken geeft het resultaat zoals hierboven, meer of minder kan natuurlijk ook als het maar deelbaar is door 6. Met 3 draden tegelijk wordt je kol ca 28 cm hoog.

Wil je een leuke combi maken? Er is van alles mogelijk (maar 3 draden van 1 kleur kan natuurlijk ook).
Rowan Kidsilk Haze 70% mohair, 30% zijde (zooo zacht!) - 25 gram = 210 meter, € 11,95 per bol



Maar ander garen kan natuurlijk ook! Brei ze ........... kan nog wel voor Sinterklaas 😉!


3 opmerkingen:

  1. Misschien werkt Scheepjes Rythm Mohair ook? Heeft ook zulke fijne kleurtjes (en iets goedkoper per bol volgens mij). Maar weet niet of dat een andere naald is dan de Rowan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk kan dat. Maar je begrijpt misschien dat ik het garen in onze winkel graag wil promoten? Elke dag leuke patronen zoeken doe ik met veel plezier maar op een of andere manier moet die schoorsteen bij ons ook roken :-)
      (overigens vind ik de kwaliteiten niet helemaal te vergelijken, Rowan heeft 30% zijde - en dat voel je!)

      Verwijderen