Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 13 december 2016

Boompje

´t Is toch wat.... die donkere dagen voor Kerst. Het druilt en miezert, vanaf 4 uur is het al weer donker. Werd het eigenlijk wel licht vandaag? Het lijkt alsof iedereen zich binnen verschuilt, ik heb na half 4 niemand meer in de winkel gezien (wat beslist ook niet goed is voor mijn gemoedstoestand 😕)........... en nu gaat het ook nog regenen!
Afijn, morgen misschien beter. De mailbox puilt dan vast uit en dan komt iedereen garen halen voor deze leuke Kerstideetjes, vást!
Dit weekend hebben wij ook de Kerstboom weer versierd. Elk jaar vast prik, met versieringen die soms 50 jaar oud zijn. Als het boompje dan eenmaal staat bedenk ik dat het toch een ráre gewoonte is om er vervolgens maar van te genieten (na het zeulen, rechtzetten, inkorten en het hele ritueel....)
Vandaag dus wat boompjes-ideeën op een rij:


Deze gebreide boompjes maken bijna een bos! Je kunt het Engelse patroon hier kopen, maar ook via Ravelry 

Liever haken? Deze is ook leuk. Het patroon is gratis via Anabelia. Geschreven in het Engels, maar met een haakschema. Het is leuk om deze kerstboompjes op te stijven met Powertex of Paverpol (kocht ik ooit bij Pipoos), ze blijven dan hard!

Crochet Christmas Tree free pattern, Anabelia Craft Design

Deze zijn een beetje anders en zéker kleurrijk, Engels patroon te koop via Etsy

Afbeeldingsresultaat voor vendulka christmas tree

Wil de Kerstdagen in stijl, maar niet zonder telefoon?
Dan brei je dit hoesje!
Het patroon komt van Petals to Picots
Free Santa Knit Gift Card Holder Pattern | www.petalstopicots.com |#knit #Christmas #giftcardholder
Geen tijd meer om te haken of breien? Dan kan dit altijd nog! 😊




4 opmerkingen:

  1. It's a great Christmas project round-up, dear! Thank so much for sharing my Christmas Tree. Have a lovely day! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O jee, en ik heb al tijd tekort en dan kom je met deze leuke kerst dingen. :-D Ik sla ze maar even op. Kan ik altijd aan beginnen in het nieuwe jaar ben ik in ieder geval op tijd voor volgend jaar hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om zo al die verschillende kerst boompjes te zien. Raak er direct door geïnspireerd!
    Ja, het slechte weer komt je winkel niet ten goede. Helaas woon je ver uit de buurt (woon zelf in de Achterhoek) anders had ik je een bezoekje gebracht om je wat op te vrolijken!
    Groetjes, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen