Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 30 juni 2016

Nieuwe sokkenwolletjes van Arne en Carlos

Hier zat ik al heel lang op te wachten en eindelijk is het binnen! Ze hebben vast gewacht tot iedereen een enorme behoefte had aan sokkenwol - wat een timing :-)



Kijk, hier word ik weer vrolijk van! 12 kleurtjes met verschillende effecten - maar typisch Arne en Carlos. Veelkleurig en vrolijk: nóóit meer grijze sokken aan :-)
Ik kreeg er zo'n vouw-maar-in-mekaar-kartonnen-kastje bij dat ik maar klem heb gezet tussen 2 andere kasten want anders kiept het om :-) Het barst nu uit zijn voegen van alle bolletjes.
Ook een paar voorbeeld-sokken zijn erbij maar die zijn nogal duidelijk met de machine gebreid, die laat ik alleen zien voor het kleur-effect, hoor!


Bestellen mag natuurlijk altijd, mail maar naar jaffari@zeelandnet.nl (even vermelden welke kleur - "bijv. bovenste rij, tweede van links") Ik kan wel 4 bollen tegelijk vacuumeren zodat het in een envelop verzonden kan worden (3,95 verzendkosten). De bollen kosten € 7,95 per bol = 100 gram/420 meter, genoeg voor een paar sokken tot maat 46.
Het garen is van de vertrouwde Regia-kwaliteit 75% wol/25% polyamide. 




woensdag 29 juni 2016

Voor de baby

Tjonge, wat is het toch lekker breiweer! (gevalletje omdenken)
Er is zoveel leuks om te maken, bijvoorbeeld dit lieve baby-vestje met een dubbele knopenrij.

Foto: Ravelry

Het patroontje is van Drops (gratis, Nederlands), en is in verschillende maten te breien. 
Er is fijne wol gebruikt, breien doe je op naald 3mm. Het garen is ongeveer 4draads sokkenwol-dikte. 
Sokkenwol is een misleidende naam, natuurlijk kun je er sokken van breien maar het garen is veelzijdiger. Je kunt er uiteraard ook truien, babyjasjes, dekens van breien en het garen is zéker geschikt om te haken. In het Engels is dat beter geregeld - het garen wordt benoemd met de dikte als uitgangspunt, deze dikte heet dan "fingering".

(foto en patroon: Garnstudio)



dinsdag 28 juni 2016

Waterval

Dit is een ontzettend leuk ideetje voor een zomersjaal! Atty zette dit patroon met een uitgebreide tutorial op haar blog. Ze noemde de sjaal Waterval.


Het patroon is makkelijk aan te passen aan je wensen, je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt!
Hier gemaakt van katoen, maar met een paar bolletjes Vinnis Serina wordt-ie nóg zachter. Of duik je restjesbak in :-)

 

Geweldig voor de zomer, dankjewel Atty voor dit leuke patroon!

***********

En dan nog even dit:
Heel erg bedankt voor jullie lieve reacties naar aanleiding van de winkeldiefstal. Het was helaas niet de eerste keer (daarom hangen die camera's er al), er zijn al 5 sjaals gestolen in korte tijd, de bollen zijn niet te tellen. We hebben aangifte gedaan en overduidelijke beelden zijn bekend bij de Politie. Na enige discussie thuis hebben we besloten deze beelden niet online te zetten. Ik geloof niet zo in de publieke schandpaal. Deze mevrouw weet van zichzelf al dat stelen niet mag en als deze beelden de enige reden is om dingen terug te brengen klopt er iets niet en zal ze het ergens anders nog steeds doen. Daarnaast heb ik geen controle meer over beelden die op Facebook worden gedeeld. Iedereen kan invullen wie hij/zij denkt dat de dader is - ook al klopt het niet of lijkt iemand erop. Daarnaast zal deze mevrouw ook kinderen of misschien een partner hebben die ook getroffen kunnen worden door de beelden online te zetten. Dus doen we het (nu) niet.

Blijft het feit dat ik boos, teleurgesteld, in de war, pissig, verdrietig ben. Maar dat ga ik proberen van me af te zetten, want dat kost me te veel energie. Wat me het meest steekt is dat ik gedwongen word om anders naar mensen te kijken en anders in mijn werk te staan dan ik wil. Het zij zo.



maandag 27 juni 2016

Winnaars Give Away

Ben ik toch vergeten om dit weekend de winnaars te vermelden van de Brei- en Haaknaaldensetjes...
Maar deze zijn al wel bekend, hoor! Ik heb de kids laten kiezen (kennen toch niemand bij naam) en zij kozen willekeurig voor de Breinaaldenset: Kim Jacobs en de winnaar van de haaknaalden werd Petra van de Abbeele.
Beiden zijn Vlaamse lezers die regelmatig de winkel bezoeken, dus dit keer Belgische winnaars (goed voorbeeld doet goed volgen, misschien wordt het met de Rode Duivels dan ook nog wat!).

Winnaars, ik neem contact met jullie op!
We gaan uiteraard door voor de 20.000.000 :-)


Maandag

Het is maandag en voor de verandering regent het maar weer eens....
Het geeft wel een beetje weer hoe ik me voel - treurig en een beetje kater-achtig. We hebben de beelden van zaterdag weer enkele keren afgespeeld (ook i.v.m. de aangifte die we hebben gedaan) en daar word ik niet vrolijk van, er blijkt meer in de tas gestopt dan we al dachten! Wel bedankt voor het delen en de support - tot op heden zijn de spullen nog niet terug. morgen hebben we weer contact met de politie.

Ik heb maar een vrolijk ideetje opgezocht! Misschien helpt het :-)



Hoe lief is dit roosje! Een enkeling of een heleboel bij elkaar - je kunt kiezen. Je vindt de beschrijving bij MyPicot. In het Engels, maar met heel veel foto's. Je kunt uiteraard ook hele andere kleuren-combi's kiezen:



zaterdag 25 juni 2016

Visserijdag en een domper...

Ziezo, ik ben weer uitgepeld! Weer even bijkomen van een intensieve, fijne dag - toch een van de leukste dagen hier in Arnemuiden. Wat troffen we het met het heerlijke weer, vanmorgen was het droog en we kregen per uur steeds meer zon.


Om 7 uur waren de eersten al bezig met de voorbereidingen, het opbouwen en vullen van kramen en al vroeg werd het eerste visje gebakken. Het was dan ook al vroeg druk en dat bleef de hele dag.
Veel tijd om foto´s te nemen had ik helemaal niet, dus het verslagje is beperkt.



Naast veel koopjes en aanbiedingen was er vooral veel vis en veel Zeeuwse producten te vinden - en dat laatste scala was heel breed! In de kraam voor de deur maar zeker ook in de winkel heb ik weer vele klanten mogen begroeten, maar ook verre familieleden en een buurmeisje van bijna 50 jaar geleden. Deze dag blijft voor velen een dag om de Zeeuwse roots weer eens op te zoeken.


 De pannenlappen, en Zeeuwse kussens vielen in elk geval weer goed in de smaak.




Toch had deze dag voor mij ook een domper, en ik richt me dan ook maar direct tot diegene die dat veroorzaakte:

Beste Mevrouw,
Vandaag liep u op het gemakje onze winkel binnen terwijl ik wat klanten aan het helpen was. U droeg een licht (wit) mouwloos shirt met V-hals, een rugzakje op uw rug en een flinke tas aan uw rechterarm. Ik schat u wat ouder dan ik, u had grijs of blond kort haar met een zonnebril in het haar gestoken. U bekeek belangstellend het kleurige Noro-sjaaltje waar ik gisteren over blogde, ja die met die zijde. Had u dat ook gelezen en was uw belangstelling gewekt? Vond u ook dat ik mijn best erop had gedaan? Mocht u dat gisteren gelezen hebben, dan leest u dit stukje waarschijnlijk ook!
Ik had het sjaaltje net een aan aardige klant laten zien die dit patroon voor een bolletje Unicat wilde gebruiken, Toen ik me omdraaide pakte u rustig het sjaaltje, probeerde nog even of het rond uw hals paste (of om te proberen of het zacht was, ja he?). Toen vouwde u op het gemakje het sjaaltje op en liet het pardoes in de tas aan uw arm glijden. Vervolgens nam u ook nog een bolletje garen mee dat op de tafel lag. U bukte en probeerde daar ook nog wat uit, maar misschien vond u toch dat ik toen te dichtbij stond, of nam u toen gelijk een heel pak wol mee want het bukken duurde best lang. U draalde wat, keek belangstellend om u heen en blijkbaar vond u het erg prettig bij ons want u bleef maar glimlachen. 
Vervolgens ging u naar de Unicat-hoek en graaide u ook nog wat mee. Wat moet die tas goed gevuld zijn! Waarschijnlijk heeft u zelfs nog gehoord dat ik me afvroeg waar dat sjaalje was gebleven. Wat fijn dat u ons mee liet genieten van uw techniek want het staat erg duidelijk op onze camera-beelden. U bent gelukkig vol in beeld, heel herkenbaar. Omdat u zo vaardig bent in het stiekem meenemen van artikelen geven wij u de kans om deze aan ons terug te geven. Dat mag ook best stiekem hoor, aan de deurkruk hangen vinden wij ook goed. U kent het adres inmiddels...
We beraden ons bij geen reactie zeker op verdere stappen.

Ali en Jeanet

vrijdag 24 juni 2016

Josephine

In de winkel heb ik altijd wel een werkje op een rondbreinaald staan. Want hoewel die stokjes-met-een-draadje al behoorlijk zijn ingeburgerd in Nederland zijn er nog veel mensen die het maar niks vinden. Of zelfs niet kennen! Met een werkje op de rondbreinaald kan ik altijd even demonstreren, vooral het continentaal breien. Wel een simpel patroon, want dat kan ik altijd snel oppakken. En wol waar ik van hou, natuurlijk :-)
Door die vele kleine demonstraties en af en toe een steekje kwam er toch weer wat af!


Ik koos voor het patroon Josephine, een zijwaarts gebreide sjaal die echt heel eenvoudig is. Alles is recht gebreid, dus het is een prima projectje om het continentaal breien te oefenen.
Je vindt het patroon ook hier.
Zet 3 steken op, 1e nld recht breien (teruggaand)
2e nld (heengaand): alle steken breien, de voorlaatste steek meerderen.
3e nld: alles steken recht breien, etc.
De 1e en 2e naald voortdurend herhalen tot je wol op is of je het groot genoeg vindt.
Aan één zijde blijft je sjaal dus recht, aan de andere kant wordt hij steeds breder. Dit patroon is echt geschikt voor elk soort garen (ook unicat!)! Pas je naalddikte evt. aan.





Ik heb wel een variatie aangebracht. Ik meerderde niet in de voorlaatste steek, maar in de 4e steek voor het einde. Je krijgt dan - vind ik - een mooier randje aan je omslagdoek/sjaal.


Voor dit eenvoudige patroon koos ik wel een van mijn favoriete garens, nl. Noro Taiyo 4Ply - lekker kleurrijk!  Toen ik bijna klaar was ontdekte ik dat deze kleur uit de collectie gaat - dat heb ik weer.....
Maar gelukkig was er nog een behoorlijke hoeveelheid op voorraad bij de leverancier, dus ik heb nog wat kunnen inslaan.
Alhoewel al die andere kleuren ook super zijn....!
Hier liggen de kleuren op een rij, van boven naar beneden zijn het nrs: 48, 49, 45, 64, 59, 47.
Hoe ik niet te vertellen dat de bolletjes heel kleurrijk zijn. Samenstelling: 50% katoen, 16% zijde, 17% wol, 17% polyamide, héél aangenaam om te dragen dus :-)
Voor deze sjaal gebruikte ik 3 bolletjes van 50 gram/210 meter à € 10,50 - ik breide met rondbreinaald KnitPro 3½mm-80 cm.



In het Wieke-magazine "Bloemetjes buiten" wordt ook een hele leuke sjaal gehaakt van dit garen (kleur 48). 

donderdag 23 juni 2016

Kort en Lang

Gelukkig, vandaag werd mijn "nood-bestelling" unicat nog even geleverd. Na de "plundering" op het brei- en haakfestival en de week erna zat ik zowaar bijna zonder. Mijn reguliere bestelling laat nog 2 weken op zich wachten, dus ik was blij met een extra "verrassingsdoos" die wel snel geleverd kon worden. En dit zat erin:



Dit is wel even opletten! Want ik kreeg nu ook hele verschillende lengtes, nl 500, 750, 900, 1090, 1270 en 1500 meter. Héle korte maar ook héle lange dus! (Meestal heb ik 900 meter-bollen op voorraad). Het is dus wel even opletten als je een bol koopt, of deze bij je projectje past dat je in de hoofd had. Maar misschien wil je wel net die éxtra grote gehaakte omslagdoek maken, of juist dat kleine lace-sjaaltje..... kom maar eens langs, er is van alles wat.

Graag laat ik nog deze Ashley-sjaal gemaakt door Jeanette van een bol Unicat én By Claire Sparkle.


Of deze van Karla van een hele grote bol unicat (patroon van Drops):



Gelukkig zijn ook de bollen Noro Mirai en Kureopatora weer op voorraad. En een flinke stapel Zeeuws Schortenbont. Pakketjes voor de Pannelappen, Zeeuwse Kussens, Zeeland-shawls - allemaal liggen ze klaar voor zaterdag.
We duimen nog even dat we geen hoosbuien krijgen (dat spettert zo bij het vis bakken !)



Morgen nog wat puntjes op de i (da's nog aardig doorpezen, denk ik) en dan zijn we er helemaal klaar voor!


woensdag 22 juni 2016

Zomer in Zeeland

Vorig jaar zomer begon ik met het haken van een dekentje. O, ik haak zo graag dekentjes. Soms is dat net wat je nodig hebt - simpel, voorspelbaar, ritmisch en is het tellen tot 2 of drie nét genoeg, naast al die andere beslommeringen. Maar slim is het niet.... althans in mijn geval. Dekentjes zijn namelijk grote projecten, die veel tijd nodig hebben (om klaar te maken). Daar blijk ik niet zoveel van te hebben.... :-) Maar 's zomers heb ik veel last van vervellende handen (lang verhaal - heb ik al een jaartje of 25, niets aan te doen, en nee - stuur maar geen adressen van dokters en zo), het haken of breien met wol of synthetische garens is dan niet prettig. Dus werd het katoen. Ik wou al zo lang een ripple-deken maken, bijv die van Lucy van Attic24. Tellen tot 4, moet kunnen :-)


Ik koos Sunkissed van Scheepjeswol, een iets gemêleerde dunne katoen. 9 kleurtjes en 1 witte Cotton 8. Natuurlijk zette ik veel te breed op, dacht dat het wel meeviel, ging stug door en haakte lustig verder. Tellen tot 4, h'mmmmm - heel therapeutisch! (en dan nog zo vaak foutjes maken, hoe moeilijk kan het zijn?). In september was ik op 50 cm - dat noem je nog geen deken. En al die nieuwe wintergarens riepen naar me. Dus het dekentje werd in een hoekje gestopt voor later.


Dit voorjaar plukte ik het project weer uit de kast en met regelmaat haakte ik weer wat toertjes. Ik had zelfs al een naam voor het dekentje bedacht "Zomer in Zeeland-dekentje" . De golfjes van het water en de tarwevelden, de kleuren van de lucht, wolken, zee en strand. Ik kreeg er steeds meer plezier in. Ik bedacht allerlei plekjes waar ik dit Zomer-in-Zeeland-dekentje zou kunnen fotograferen. In de zon, op het strand of dijk, bij de steigertjes, bootjes, in het bloeiende gras (nee, geen last van hooikoorts). Tja... blijken we een échte Nederlandse zomer te krijgen. Geen dag hetzelfde (stel je voor dat je er aan went), véél, véél regen, vooral veel natte weitjes, vochtige steigertjes, donkere luchten en grote plassen water waar ze niet horen.


Dus nam ik zojuist deze foto's gewoon in onze tuin waar het vanavond heerlijk toeven is. De rest komt vast later nog wel eens!

Hieronder zie je hoe ik heb gehaakt. Ik gebruikte het patroon Neat Ripple van Lucy, dat is vertaald naar het Nederlands door Charami. Ik gebruikte de kleuren Sunkissed (in volgorde van onder tot boven, ik noem de kleuren vanaf het donkergeel maar begon te haken met kleur 18): 
15, 22, wit (cotton 8), 5, 14, 7, 3, 6, 18, 4. (van elke kleur 2 bollen = 20 bollen)
Eerst * van elke kleur 3 toeren, daarna van elke kleur 1 toer*, en dit herhalen tot je garen op is of je het groot genoeg vindt.
Bewaar je restjes voor de rand, ik haakte die in vasten. De boven en onderkant haakte ik ook in vasten met de ripple mee, en varieerde wat met een enkele toer in de achterste lus, of een kettingsteek.



En zo ik mijn Zomer in Zeeland-dekentje lekker af. Heerlijk garen om mee te haken, er zitten veel meters op zodat het dekentje niet te zwaar of stijf is.


Uiteraard hebben we deze bolletjes in de winkel en kun je dit pakket bestellen. Het complete pakket kost € 59,00. Mijn dekentje werd  ca. 110 x 150 cm, ik haakte 16 golfjes naast elkaar. Ik gebruikte haaknaald 3,5 (maar ik haak zeker niet los). Nogmaals de link naar de Nederlandse vertaling van het patroon: klik hier.

En nu ga ik nog even van die zomer genieten, het kan zomaar voorbij zijn :-)

dinsdag 21 juni 2016

Seafood

Nou, nou - zo worden die tien miljoen pageviews ineens wel wat zichtbaarder als jullie zo massaal reageren. Wat een reacties gisteren! Ik had natuurlijk zin in een berg opstekertjes (onder het motto: als je je zelf niet kriebelt, lach je nooit), en die kreeg ik. Ik vind het bloggen veel te leuk, dus ik ga nog wel een poosje door. Maar ondertussen ook wel weer met beide benen op de grond want er moet nog best veel gebeuren voor de Visserijdag van a.s. zaterdag.


Het belooft echt weer een hele gezellige dag te worden! Vanaf nu checken we weer dagelijks enkele keren de buienradars en weersvooruitzichten, want daar hangt best veel vanaf. Niet dat het helpt :-)
Ach, het wordt toch wel gezellig en dat gratis visje wordt toch wel gebakken! En uiteraard ligt de muts al gesteven en gestreken, de schorten, doek-en-beuk liggen klaar.

Om maar in het thema vis te blijven (want geloof me dat er genoeg seafood te vinden is op zaterdag):


Dit is toch een gaaf portemonneetje voor die dag? Je kunt het (Engelse) patroontje kopen via Ravelry.

Of deze pannenlappen? Helemaal in stijl! Ook dit patroontje is te koop via Ravelry:

Uiteraard worden er ook garnalen gepeld deze dag. Vroeger was dat dé manier om thuis wat extra's te verdienen. Ik kan me de bergen garnalen nog goed herinneren op de keukentafel in mijn jeugd. Af en toe moesten we meehelpen en ik was er best bedreven in. We deden wedstrijdjes wie het eerst honderd garnalen had gepeld, en pelden kilo's door tot de "horneat" was gesplitst in "koppen" (afval) en "kietjes"(de gepelde garnalen). De kietjes werden gewogen dat bepaalde de verdienste. Garnalen pellen verleer je je leven niet meer, net als breien en haken :-)
Af en toe was ik aan de beurt om de koppen en kietjes weg te brengen en fietste ik met 2 grote emmers naar de loods om de kietjes te laten wegen. Vanaf mijn 12e (ongeveer) mocht thuispellen niet meer.


Hieronder mijn oma Jo(hanna) (links) in haar keukentje.


Voor de échte priegelaars onder ons: ook op Ravelry een gratis Engels patroon van deze garnaal!
Om in de stemming te komen..... :-)



maandag 20 juni 2016

10 miljoen!

Dit weekend bereikten we toch wel een opmerkelijke mijlpaal. Mijn blog (wat ik ook wel eens mijn verlanglijstje noem) is werd meer dan 10.000.000 keer bekeken sinds ik in januari 2012 begon te schrijven op blogspot. Huh? Tien miljoen?

In juli 1998 startten Ali en ik in onze winkel op de Markt in Arnemuiden. We namen deze bestaande winkel over en gingen verder met de verkoop van stoffen, fournituren en in de hoek stond een eenzaam wolkastje dat gevuld was met wat sokkenwol, wat bolletjes katoen en acryl. 's Zomers waren er weken dat deze kast niet eens werd aangeraakt...! Naast de verkoop waren we vooral druk bezig in het achtergelegen naai-atelier. Reparatie van kleding, stofferen van stoelen en banken, naaien van boot- en caravankussens, vernieuwen van ritsten in tenten voor campinggasten vanuit heel Walcheren en het maken van verkleedkleding voor kinderen. Dat doen we overigens allemaal nog steeds (want anders had ik die ruimte natuurlijk al lang ingepikt!!)



Enkele jaren geleden ontdekte ik "blogs". Moest ik het voordien doen met eigen ideeën en een paar patronenboeken, nu ging er een wereld aan mogelijkheden voor mij - en onze klanten - open. Het borrelde en bruiste in mijn hoofd (eh, op een andere manier dan tegenwoordig, hihi!) en ik besloot zelf ook te gaan bloggen. Heerlijk! Blij dat ik Brei was geboren....
Ik kon klanten verwijzen naar patronen en ideeën zonder ze allemaal zelf te moeten maken, ik kon allerlei inspiratie doorgeven en ook klanten-van-verder-weg bereiken. Van het een kwam het ander.... het lezersaantal groeide gestaag en ook nieuwe klanten zochten eens op waar Arnemuiden nu precies eens lag. Al die jaren probeer ik jullie vrijwel dagelijks te voorzien van een nieuw idee.


Trouwe volgers en lezers zijn jullie! Want zo won ik door jullie de KreaDoe bloggerswedstrijd in 2012, en in 2015 bijna de titel Gezelligste Winkel, door jullie kregen we heel veel stemmen binnen voor de PZC Publieksprijs 2015 met het Boek Truien bij de Vleet en breiden jullie massaal de Zeeuwse Meebreideken. En niet te vergeten het geweldige Brei- en Haakfestival van 2 weken geleden. En dankzij jullie kreeg Miriam genoeg sponsorgeld binnen voor Kenia.

10 miljoen.... da's veel. Maar aan de andere kant is er ook veel niet veranderd, hoor! Tenslotte zijn 10 miljoen bloglezers nog geen 10 miljoen klanten, natuurlijk :-)
We zitten nog steeds in hetzelfde winkeltje - wel iets voller met wol - zijn we nog steeds met z'n tweeën aan het werk om ons inkomen bij elkaar te verdienen. Hoewel ik natuurlijk al lang niet meer alleen ben met een blog of facebook blijf ik het ontzettend leuk vinden om ideeën en inspiratie door te geven. Ik blijf nog even..... op naar 20.000.000 ?

We vinden deze mijlpaal natuurlijk wel iets om te vieren! We hebben een Luxe set rondbreinaalden van KnitPro (t.w.v. € 75,00) en een Tulip Etimo-haaknaalden-set (t.w.v. € 75,00) voor jullie uitgezocht.




 

Wil je kans maken? Schrijf dan op mijn blog (of evt. op Facebook) waarom je mijn blog volgt of waarom je bij ons je wolletjes koopt. Ik ben benieuwd naar de reacties - uiteraard hou ik me ook aanbevolen voor verbeteringen en suggesties). Geef even aan of je de haaknaalden of de breinaalden wilt winnen. 


zaterdag 18 juni 2016

Fruitylicious

Terwijl we wachten op de zomer (deze week is zowaar al de langste dag!!) en fantaseren over zon is het hier af en toe gewoon koud. Dus deze warme sokken met zomers motiefje komen wel van pas, toch?


Het patroon is te koop via Ravelry. Het is in het Engels en/of Zweeds maar met schema, dus dat moet lukken. Deze ontwerpster heeft nog meer vrolijke sokken ontworpen!





Je vindt ze allemaal op een rijtje op Ravelry. Kun je kiezen - voor het geval het tóch geen zomer meer wordt :-) Fijn weekend!