Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 januari 2017

Kiezen

Terwijl vanmorgen het ene kind extra vroeg opstond om ruim op tijd in Rotterdam verder te kunnen met zijn opleiding (wow, wat duurden die 2 weken lang) op het Grafisch Lyceum, draaide het andere kind zich met buikpijn nog om in bed om na 10 keer roepen zich toch maar uit bed te slepen om naar school te moeten . 
Soms moet iets. Of je wil of niet. Niks te kiezen, het MOET.
Dus moest ik vanmorgen weer in de boeken. Ugh! 😝
Het was er een dag voor. De lamp is niet uit geweest. Somberheid troef (en de inhoud van die boekhouding maakte me ook niet vrolijk), het is druilerig en donker buiten. Van de langere dagen die gaan komen is nog niet zoveel te merken en een druilerige, koude regen is op komst. Alsof dat uitmaakt! Een zonnetje verandert natuurlijk niets aan mijn struisvogel-gedrag. Om lastige karweitjes uit te stellen verander ik voortdurend mijn prioriteitenlijstje maar ik weet natuurlijk ook wel dat dat niet helpt. Ook de bezoekende zussen kunnen de boekhouding niet doen, geen mails beantwoorden, geen herinneringsmails sturen - dus koos ik er voor om toch maar mijn tanden erin te zetten. Good girl! 😉
Bookkeeping

Soms kun je wel kiezen (h'm, best vaak eigenlijk). Soms noodgedwongen, maar er is vaak een keuze. Mij speelt vaak parten dat ik niet weet of ik de goede keuze maak. In de opvoeding van de koters (man, wat een opdracht is dat), in de keuze van tijdsbesteding (helpt het als ik nog meer werk op mijn schouders neem?), de keuze om soms nee te zeggen (moeilijk, moeilijk), de keuze van welke wolletjes ik ga verkopen deze zomer - er is niet veel waar ik niet aan twijfel. Ali zegt altijd: alleen de eerste 100 jaar zijn moeilijk........

Veel minder gewichtig zijn de keuzemogelijkheden van deze leuke gebreide deken die ik vond op Ravelry

Dit is namelijk het origineel:


Dit is de basis van het patroon:


Door te spelen met verschillende kleuren (en het afstekende "wit") krijg je het idee van een zwitsers kruis, er omheen zijn lapjes gebreid volgens de Log Cabin-methode.
Het leuke van Ravelry is dat je zoveel verschillende dekens van dit patroon kunt vinden (mits je een account hebt en ingelogd bent). Door de verschillende wolsoorten, kleurverlopen en kleine variaties kom je nog meer pareltjes tegen. Over kiezen gesproken!

Hier zijn wat voorbeelden:

Met de mooie kleuren van Noro:


Het wit is hier alleen gebruikt voor de Log Cabin, waardoor het kruisje een vierkantje wordt:


O, dit is ook mooi!!:

Prachtig spelen met kleuren!
Hier zijn smalle randjes in LogCabin gebreid.

Met Aade of Kauni in heel langzaam verloop met effen grijs:


Oei, deze is ook mooi! Het kreeg de toepasselijke naam Rapsody in Blue.

Je ziet het! Eén patroon, zoveel keuzes.... ik kies er voor om nog een uurtje in de cijfers te duiken. Omdat het moet.


10 opmerkingen:

  1. Heel mooie deken en de boekhouding is vreselijk.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de herinnerings mail is succesvol behandeld !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Jeanet, ik realiseer me ineens dat ik je nog niet heb betaald, schande , helemaal vergeten. Morgenochtend zal ik het meteen doen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je man is een verstandig. Die eerste 100 (uur, dagen, of weken) zijn zo voorbij !!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi garen is dat verlopende ecru naar beige. Welk garen is dat?
    Heel mooie deken daarmee gebreid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Joh, leg die deken gewoon over de boekhouding heen! Helaas, je moet er even doorheen, sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een prachtkeuzes....sterkte met de administratie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed gekozen om het vervelende boekenwerk (ik weet waar je het over hebt) te gaan doen en je niet te laten afleiden door al die mooie breiwerken. Eerst het zuur nemen, dan een klopje op jouw eigen schouder geven en lekker verder gaan met allerlei fijne wol-, brie- en haakzaken.

    Lieve groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen