Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 augustus 2017

Geo-shawl

Dát is tenminste lekker weer om mee te beginnen: het plenst! Maar we zijn er straks vast ook als eerste vanaf, vanmiddag wordt het vast heerlijk 😊.
Gisterenavond hebben we in elk geval nog kunnen genieten van een heerlijke zomeravond en we maakten gebruikt van het zachte weer om wat foto's te nemen op het strand van Westkapelle. Het was nog een hele klus om foto's te nemen zónder mensen in zwemkleding op de achtergrond...


Deze heerlijke omslagdoek is de Geo-shawl van Vicarno. Ans haakte dit ruime exemplaar van 5 strengen Pima katoen van Borgo' de Pazzi (100 gram, 250 meter, € 8,95 per streng)- gehaakt met 4,5. Deze katoen is zo heerlijk zacht, een feestje om te dragen. 



Ik bof met een dochter die wel wil poseren. Zo krijg je toch beter een indruk hoe een omslagdoek valt of hoe groot hij is. Deze is dus heel royaal!


De Pima katoen is op dit moment nog te verkrijgen in ecru, wit, zachtgeel, okergeel en turkoos.


Misschien kies je liever voor een winterse variant? Dan is bijv. de Schachenmayr Merino 120 heel geschikt hiervoor. Heerlijk zacht in het dragen, in de wasmachine te wassen. Voor de sjaal heb je dan 10 bollen à € 4,95 nodig. Dit garen hebben we in heel veel verschillende kleuren.
Overigens kun je de sjaal eenvoudig aanpassen en zo groot maken als je zelf wilt!


Het Nederlandse patroon is te koop bij Vicarno: Geo-shawl


Kom gerust langs in de winkel om garen te kiezen voor deze royale omslagsdoek!





10 opmerkingen:

  1. Mooie foto's! Leuk, vroeger gingen wij ook in Westkapelle naar het strand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's. Je dochter is een fantastisch model. Mooie sjaal natuurlijk ook. Hartelijke groeten Beerta.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige foto's ! Mooie sjaal , ik krijg gelijk zin om er aan te beginnen, maar er ligt hier nog het één en ander om af te maken......
    Miriam is echt een geboren fotomodel , Schitterend !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De foto's zijn super geslaagd, als een volleerd fotomodel doet ze het.
    Wat een simpel patroon toch een groot effect kan hebben daar verbaas ik me vaak over.
    Gelukkig is het weer droog en kunnen we weer lekker naar buiten want koud is het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig! Zowel de foto's, de sjaal en je dochter!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanmorgen zag ik de bovenste foto al langskomen op facebook en mijn eerste reactie was: Wat voor mooi haakboek heeft Jeanet in haar winkel <3 maar ik had niet de tijd naar je blog te gaan dat moest wachten tot nu. En wat zie ik....het is helemaal geen foto uit een boek of glossy maar het is 'gewoon' even haar eigen model! Complimenten voor jullie alle 4 ;) Miriam het model, Ans de haakster, Annelies, de ontwerpster en natuurlijk jijzelf voor de fotografie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zo, hier ga ik van blozen.... ik had het minste werk hoor ! :-)
      Maar een mooie foto doet de doek wel heel mooi uitkomen!

      Verwijderen
  7. Jeanet, je bent een fantastische fotograaf en je dochter een geboren model.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een superleuk patroon en zo mooi in beeld gebracht! Dank voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen