Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 20 december 2017

Donkere dagen!

Tjonge, wat is het donker. Dat kan uiteraard wel kloppen op een van de kortste dagen van het jaar en dan ook nog van dat sombere weer. Het is wél het ultieme handwerkweer! Met een kleurrijke sjaal jagen we die donkerheid een beetje weg.
Ik haakte een tijd geleden deze warme sjaal en ik ben eigenlijk een beetje vergeten om er over te bloggen. Ik vond het een heerlijk projectje om te doen, heerlijk garen én een leuk patroon.


Eigenlijk wou ik de sjaal fotograferen met dochterlief erbij - maar kindlief is druk met school en werk en ik zie haar alleen maar als het al weer donker is. Dus toch de paspop erbij gehaald.


Ik haakte deze sjaal met 5 bollen Cromia van Adriafil. Het is een beetje fluffy, pluizig garen dat heerlijk zacht is en wat kleurverloop heeft. Eenmaal gehaakt lijkt het wat op Fleece. 
(62% acryl, 38% wol - 50 gram  = 110 meter, € 5,15)
Het patroon is de Zijwaarts Romantische Sjaal van Sascha, ik blogde er al lang geleden over. Je ziet dat je met ander garen weer een heel ander effect krijgt! Mijn sjaal werd uiteindelijk 2 meter x 35 cm (breedste deel)


De lengte van de sjaal is echt heel eenvoudig aan te passen. Ik koos bij deze sjaal ervoor om in het midden ca 30 cm niet te meerderen of minderen. Dan is de vorm wat geleidelijker.


Je kunt het garen én het patroon bestellen in onze webshop, daar vind je ook de andere kleuren.
Wil je het patroon los bestellen? Dat kan via Ravelry of Etsy.





2 opmerkingen:

  1. Hallo Jeanette,
    graag wil ik je fijne feestdagen wensen en heel erg bedanken voor een heel jaar gezellige blogjes schrijven. Daar geniet ik (en met mij heel veel anderen) enorm van dus heel veel dank daarvoor. Ook met de snelle service bij een bestelling wil ik je complimenteren. Kortom ik hoop dat je het (bloggen) nog lang kunt volhouden. De beste wensen voor jou en je gezien, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet eruit als een heerlijk warme sjaal. Dat is wel heel lekker met deze miezer dagen. Want echt behaaglijk en vrolijk wordt je er niet van.

    BeantwoordenVerwijderen