Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 27 juli 2014

En knippen maar!

Nou, daar gingen we dan! Knippen maar.....

Gisteren kwamen zo'n 15 dames van heinde en soms héél ver naar de winkel om de demonstratie Knipbies bij te wonen én zelf een stukje te knippen.
Charlotte had een heleboel van haar prachtige breisels meegenomen, dus die werden eerst uitgebreid bewonderd (ik zal t.z.t. met regelmaat wat op het blog laten zien!).



We verzamelden rondom onze "operatie-tafel", met Charlotte als chirurg en wij als zeer onzekere assistenten :-)
Eerst gaf Charlotte wat uitleg over het fixeren van de steken, De sjaal is te smal om helemaal onder de naaimachine te leggen, dus moet dit met de hand. De plaats waar de knipbies is, zie je hierboven duidelijk. Hij is duidelijk begrensd met een gekleurde steek, wat straks het opnemen van de zijsteken een stuk makkelijker maakt.



Nou, daar gaat-ie dan! Bibberende vingers zie je niet op een foto.... maar  het ging prima! Tussen de 2 gemarkeerde steken heel precies knippen.....


En toen mocht iedereen even opereren... alles werd uitgebreid bekeken, besproken en gedocumenteerd!



En lós was-tie! nu even plat op tafel en de zijkanten bewonderen en bestuderen. 


Tot slot nog van alles leren over het opnemen van de steken, rondbreien, en vooral nog gezellig bij elkaar zitten en kletsen. De temperatuur was aardig opgelopen, dus kwamen we even bij onder het genot van een bakje koffie, thee of fris en een overheerlijke cake van Johanna.


Supergezellige middag! Veel opgestoken en weer wat nieuws geleerd. Bij mezelf gedacht dat ik te vaak denk "dat kan ik niet" maar eigenlijk bedoel "dat heb ik nog nooit gedáán". Héél iets anders :-)

9 opmerkingen:

  1. Oo dat zou ik ook wel willen leren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was weer heel leerzaam,en gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jeanet
    Het was erg leuk om vorige week even in jouw winkel te zijn en met eigen ogen te zien waar je zo vaak over schrijft.
    Een stukje van het schortenbont heeft inmiddels een bestemming gekregen. Foto's staan op mijn blog: http://creatiefbezig.blogspot.nl/2014/07/zeeuwse-kust.html
    Groeten, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Watervrees,maar bij nieuwe dingen is het steeds weer spannend,mooie sjaal hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leerzaam en gezellig. Met dank aan Charlotte, nu durf ik er ook aan te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leerzame middag is dat geweest. En je eindigt met zo een mooie spreuk, die ga ik erin houden.
    groetjes Danny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke analogie Jeanet, met die operatie :-))).
    Het was zoals altijd heel leuk en gezellig, maar vooral leerzaam. Het samenkomen met andere breisters/haaksters is heel inspirerend!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat zal even spannend en tegelijkertijd leerzaam geweest zijn! Hier had ik eigenlijk moeten naartoe komen, maar ik had het niet gezien en bovendien had ik geen tijd dit weekend, spijtig. Dit was echt wel de moeite denk ik.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen