Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 8 juni 2015

Relax

Dit weekend zaten we een beetje in de relax-stand. Natuurlijk was de winkel wel open, maar het was toch een van de eerste zaterdagen sinds lange tijd zonder wedstrijden, afspraken, sporttassen en zo. Best fijn! Dus genoten we dit weekend gezamelijk van vrije uurtjes, met z'n allen in de relax-stand!



Hoewel het een stuk frissser was dan vrijdag (gelukkig!) was het in de beschutting heerlijk toeven in de zon (mijn sproeten meldden zich massaal). En niets gaat boven een buiten-maaltijd!


Nu - maandagmorgen - moet ik weer een beetje op gang komen. ik had best nog zo een paar dagen door willen gaan.... maar we hebben gelukkig nog een hele zomer voor de boeg!

Dit mooie kussen zou nog een mooie aanvulling zijn voor een tuinbank :-)
Ik vond het op het Zweedse blog van Tipsy Tessie.(Mooi blog om te bekijken, Prachtige styling met mooi haakwerk!). Het garen is erg luxe - de links vind je op het blog.

Beautiful crochet cushion @ Tipsy Tessie

(Foto's van Tipsy Tessie)

Het patroon is een vrij eenvoudige granny, op het blog vind je links naar patronen maar dan moet je nog best wat aanpassen, Na wat googlen vond ik een dergelijke granny in het Nederlands: Molenwieken-granny. Je vindt een beschrijving bij Blij met draadjes.
Het hartje (1e toer) kreeg telkens dezelfde kleur roze.


Ook een prachtige granny voor een deken!


6 opmerkingen:

  1. erg mooi dit!!! Heerlijke relaxfoto's laat je zien...jullie hadden gelukkig geen last van al die files in Zeeland ;) Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je kunt volgens mij hier ook Stonewashed voor gebruiken toch?

      Verwijderen
    2. Tuurlijk! Stone Washed, of een denim-garen, of Vinnes Serina, of...... :-)

      Verwijderen
  2. Heerlijk zo'n relax weekend.
    Prachtig kussen, ik vind het een mooi patroon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben genoten van het relaxweekend, zoveel is duidelijk, heerlijk was het! Prachtig kussen trouwens, wat je met garen en een simpel patroon en wat kleurtjes kan bereiken, wow!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk hè, om weer lekker zo buiten te zijn, en zeker als je geen drukke agenda hebt voor een keer... Echt genieten dus...
    Wat een super mooi kussen, ik ga dat blog eens bekijken...
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen