Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 6 oktober 2015

Zebrino

Met de komende herfst en winter in aantocht wordt het weer tijd voor lekkere warme truien, dassen en collen. Met de leuke garens die er tegenwoordig zijn is het niet moeilijk om iets van je gading te vinden. Sommige garens zijn van zichzelf al zo leuk dat het patroon niet moeilijk hoeft te zijn.

Dit najaar heb ik een aantal garens van het Italiaanse merk Adriafil gekozen, en het garen Zebrino is echt een fijn brei-draadje! Het heeft van zichzelf streepjes-met-grijs zodat een heel leuk effect ontstaat.


Ik maak graag wat voorbeelden voor in de winkel. Ik breide deze schouderwarmer/kol die je fijn over je schouders kan trekken, maar ook zo lang is dat je 'm als capuchon/muts kan gebruiken als je met heel koud weer naar buiten gaat. Het was een feestje om met dit garen te breien! Het voelt zacht aan en de streepjes (met ook een langzaam verloop) wisselen elkaar af. Ik breidde deze kol in het rond (een heerlijk projectje met de rondbreinaald) zodat de streepjes smal werden.


Hier zie je dat de schouderwarmer/kol taps toeloopt en dus heerlijk warm is. Bovendien is hij lang genoeg om helemaal over je hoofd te strekken - zonder aan de achterkant een tochtgat te krijgen :-)



Voor deze kol gebruikte ik 4 bollen in blauwtinten. Je hebt  verder een rondbreinaald no. 5 / 60 cm nodig. Zet 150 steken op en brei in het rond (let op dat je steken niet gedraaid zijn als je de toer sluit!). Plaats een stekenmarkeerder bij het begin van de toer. Brei afwisselend 1 toer recht en 1 toer averecht tot je 5 ribbels hebt (= 10 toeren), brei daarna alle toeren recht.
Minder na 10, 20, 30 en 40  cm verdeeld over de naald telkens 12 steken. Brei daarna door tot ca 60 cm )of je gewenste lengte' brei de laatste 10 toeren weer in ribbels, kant daarna losjes af.



Dit streepjesgaren kreeg de naam Zebrino en bestaat uit 53% wol/47% acryl. Bolletjes van 50 gram/125 meter. 4,25 per bol. 






7 opmerkingen:

  1. Echt heel leuk. Toch maar weer eens proberen te breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig! Dankjewel voor je beschrijving van de col!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig mooi!! Jeanet...is de kleur zoals op de eerste foto in je winkel of meer iets donkerder zoals op de foto met de witte achtergrond?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. H'm, da's lastig :-)
      Want dat ligt ook aan je beeldscherm enzo. Ik denk dat de foto op de truien het beste de kleur weergeven.

      Verwijderen
  4. Ik ben iedere keer zo jaloers op jouw prachtige creaties.!

    BeantwoordenVerwijderen