Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 25 augustus 2017

Puno

Tegen het eind van de middag werden er nog een paar flinke dozen wol geleverd. Een heerlijke tijd is dit toch, als er elke week nieuwe bollen binnenkomen. Nieuwe draadjes, nieuwe kleuren, nieuwe ideeën - en we zijn er echt nog lang niet! (Mijn hoofd barst nog van de nieuwe ideeën)

Wil je jezelf eens echt verwennen met een heerlijk zacht, luxe garen? Dan moet je beslist verder lezen!


Dit prachtige exemplaar werd gehaakt van een nieuw garen van LangYarns: Puno!
Puno is een draad die je gevoeld moet hebben, zó zacht! Dat kan ook eigenlijk niet anders want dit verloop garen is gemaakt van 55% Merino Extrafine, 30 % BabyAlpaca en 15% Zijde (€ 49,95). Hoe zacht wil je het hebben? Op een bol van 200 gram zit maar liefst 800 meter, genoeg voor een ruime gebreide of gehaakte sjaal/omslagdoek. Dit garen is met de hand geverfd en dat geeft iets extra's! En als bonus: deze draad is getwijnd dus geen gehannes meer met losse draadjes.
Dit is dus echt verloopgaren-de-luxe 😊.



Ans haakte deze sjaal van 1 bol Puno in oranje en gebruikte hiervoor het nieuwe patroon van Vicarno: Roller Bird Shawl. Een patroon dat precies gemaakt is voor 800 meter lengte. Deze omslagdoek is niet zo heel diep en dat is prettig in het dragen. 

Dit garen is verkrijgbaar in 7 kleuren: 
Oranje (978.0059), fuschiaroze (978.0065), blauw (978.0034), groen (978.0097), grijs (met iets bruin erin) 978.0096), grijs (978.0024) en nog een blauw (978.0088) - deze laatste kleur krijg ik volgende week nagestuurd.





Je kunt het uitgebreide patroon los kopen via Vicarno.com, verkrijgbaar in Nederlands en Engels.
Het patroon is ook in onze winkel te koop.


Annelies ontwierp het patroon voor een bol verloop-garen, je kunt dus ook een bol Unicat gebruiken. 


Wil je een bol bestellen? Bel dan (0118-602300 tijdens openingstijden) of mail naar jaffari @ zeelandnet . nl 



2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor je mooie blogpost, prachtige foto's !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige sjaal en dat komt vooral door hoe hij wordt geshowed. Echt een natuurtalent die dochter van jullie (had ik al eens gezegd geloof ik ;) )

    BeantwoordenVerwijderen