Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 12 september 2017

Flamme

Vannacht heb ik gedroomd over draadjes en wolletjes. Zoveel leuke ideeën en garens die vechten om voorrang en een plekje in de winkel. Die winkel wordt maar niet groter en ons budget ook niet, dus blijft het kiezen. Er zijn natuurlijk wel dingen die keuzes makkelijker maken en dat is zeker het geval als iemand wat moois onder mijn neus "duwt" 😁.
Dat duwen moet je niet te letterlijk nemen, dat kan ook digitaal. Want ik zat al op het puntje van mijn stoel toen ik een tijdje geleden deze gehaakte sjaal van Annelies langs zag komen. Die kleuren!



En helemáál verkocht was ik toen Annelies de sjaal meenam tijdens haar bezoek vorige week. Weet je, kleuren in het echt zijn niet te vergelijken met foto's. En dan voelen.......... ik was óm! Dit is een gevalletje waarbij het prachtige garen (kleuren en zachtheid) het ontwerp perfect ondersteunt!
Want deze prachtige kleuren zijn van de Lang Viva - een 100% merino, en of je dat voelt 😊 .
Dus kocht ik een aantal kleuren in van dit garen en deze kwamen vorige week al binnen.

Kleur 0053 (als het voorbeeld)

kleur 0079

Kleur 0051

kleur 0061

kleur 0067

LangYarns Viva is 100% merino, 110 meter/50 gram € 5,95 per bol
Voor deze sjaal (ruime versie 210 wingspan) zijn 8 bollen gebruikt, haken op nld 5
Het Nederlandse patroon is te koop via Vicarno of Ravelry. De zijwaartse sjaal is niet moeilijk te haken en je kunt de grootte eenvoudig aanpassen.
Wil je bestellen? Bel dan 0118-602300 of mail even.

(Overigens: wil je liever breien en bijna hetzelfde effect hebben? Brei dan een Linus!)





1 opmerking:

  1. De sjaal van Annelies past wel prima bij de herfst. Als je de kleur op de bol ziet heb je toch geen idee hoe mooi het eind resultaat zou worden. Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen