Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 31 augustus 2017

Ponchito

Vorige week blogde ik over de Maya-shawl die ik breide. Gelukkig zijn jullie net zo enthousiast als ik! Helemaal blij ben ik dan ook met het nieuwe ontwerp van Christel Smallegange. Ze maakte (in no time) van een bol Maya een hele leuke poncho (ik ga jullie nu overladen met een heel stel foto's!):




We namen deze foto's bij Sjokadoo, om de hoek. Miriams en mijn favoriete winkeltje waar we met regelmaat lekkere thee en chocolade halen of een leuk cadeautje. Hier lees je er meer over en als je tóch bij ons bent is het echt de moeite om even door te lopen. Kleine waarschuwing: je kunt de verleidingen niet weerstaan!



Deze poncho is heerlijk om te dragen! 






Christel schreef 2 varianten voor deze poncho, ook een met een open kraag. Bovendien kun je de poncho ook een kwartslag draaien. Wij kozen ervoor om de mouwen met een paar steekjes dicht te naaien, dan kun je 'm natuurlijk niet meer draaien.


Christel is een ster in het breien en ontwerpen! Dit patroon is het eerste patroon dat onder het label Chrizknitz by Christel te koop is op Ravelry (Nederlands en Engels, beide varianten zijn beschreven in het duidelijke patroon). Het patroon is ook bij ons te koop in de winkel (3,95)

Wil je Christel blijven volgen via Facebook, klik dan hier. Ik ben Fan 😊!!




Deze poncho's werden gebreid met 1 bol (400 gram, 750 meter) Maya, 25% alpaca, 25% wol, 50% acryl - 4-draads, 400 gram = 750 meter. Je hebt genoeg aan 1 bol € 49,95
(opsturen kan ook, verzendkosten 6,95)

Je vindt alle kleuren hier terug.
Misschien wil je een grotere poncho? Dit garen is ook te bestellen in een grotere bol (500 gram, 940 meter, € 62,50). Deze heb ik niet op voorraad maar zijn wel op verzoek te bestellen, de levertijd is ca 1-2 weken.

Wil je een bol (en het patroon) bestellen? Kijk dan in onze webshop.
Wil je alleen het patroon kopen? Dat kan via Ravelry

**********************

Deze week kreeg ik nog een foto van Nathalie die de Maya-shawl breide in kleur 912, Wow, wat een kleur!!



*************







6 opmerkingen:

  1. Ik brei of haak op het moment niet, maar wat een prachtige foto's! De bril staat haar erg leuk. Wat een gezellig winkelje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk! Zij is mijn oude buurmeisje en heeft mij leren breien, notabene!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf! Vooral die kleur 912. Het enige dat ik echt niet leuk vind is dat gaatjesrandje. Zou je dat ook op een andere manier kunnen breien?
    Groet, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanet, ik ben erg blij met de kleur. Heb even een praktische vraag: breien van binnenuit of hoe hou ik die bol bij elkaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon van binnen beginnen en de bol blijft gewoon zo staan!

      Verwijderen